10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu: La Universitatea este ameţeală mare

Sorin Cîrţu: La Universitatea este ameţeală mare

„Sorinaccio“ e convins că disputa dintre Mititelu şi Piţurcă se va încheia cu o „ruptură“.

Într-o intervenţie telefonică la GSP TV, Sorin Cîrţu a declarat ieri că este convins că Silviu Lung Jr nu va ajunge la Dinamo, aşa cum s-a zvonit. Presa centrală a scris recent că bucureştenii oferă 400.000 de euro pentru portarul oltean şi un procent dintr-un eventual transfer. „Nu cred că oficialii de la Craiova sunt aşa de fraieri să accepte banii ăştia. Ştiu că în vară Silviu Lung Jr a avut ofertă de 1,5 milioane de euro din străinătate şi nu l-au vândut, probabil Mititelu a sperat la mai mult. Era în creştere de formă, se afla în vizorul echipei naţionale la doar 21 de ani şi, sincer, poate şi eu aş fi ezitat să-l vând atunci“, a spus Cîrţu. Acesta l-a lăudat pe Silvică, spunând: „Ăsta mic e mai portar decât taică-su. Eu l-am propus şi la CFR Cluj. În fine, la ora asta ar fi multe echipe din ţară care ar putea oferi peste 400.000 de euro pe el“.  
Sorin Cîrţu a dezvăluit că a avut cu Silviu Lung senior unele discuţii, în care acesta din urmă i-a spus că vrea să meargă la club pentru a cere dezlegarea fiului său. „Din câte ştiu, Silviu, cel bătrân, era hotărât să meargă la club să vorbească cu Mititelu să-l lase pe Lung Jr să apere în altă parte. Mi-a spus că fiul său este mâhnit, îl macină situaţia de faţă. Acum, depinde de ce vrea şi Mititelu, pentru că nimeni nu se gândeşte ce este în sufletul jucătorului, important este ce primeşte pe el. Eu ştiu că s-a pus problema unui împrumut în străinătate, cu opţiune de cumpărare la vară. Este o variantă care mi-a spus-o Lung senior“, a dezvăluit „Sorinaccio“.

Cine e şeful?

Legat de o eventuală vizită a lui Silviu Lung senior la club, Sorin Cârţu a mai făcut o declaraţie interesantă: „Ceea ce e acum la Universitatea Craiova e ceva relativ. Nu ştii ce se întâmplă exact acolo, nu ştii nici cine îşi poate impune punctul de vedere, Mititelu sau Piţurcă… Se vorbeşte de dezlegări… La Universitatea este ameţeală mare, e o nebuloasă totală. Silviu Lung senior mă întreba dacă să vorbească cu Mititelu sau cu Piţurcă!“.
Sorin Cîrţu ştie şi cum se va termina conflictul evident dintre patronul Adrian Mititelu şi managerul general Victor Piţurcă. „La Craiova sunt datorii de patru milioane de euro, iar eu nu văd altă ieşire decât o ruptură între Mititelu şi Piţurcă, pentru că Mititelu nu are de unde să facă rost de bani. Piţurcă reprezintă garanţia că poate duce mai departe proiectul, în timp ce Mititelu i-a îndepărtat pe toţi de lângă el. Oricum, niciodată nu a mai fost o perioadă de criză atât de mare la Universitatea“, a mai spus „Sorinaccio“.

Încă un milion de euro pentru Lung Jr
Trecând peste discuţiile cu Dinamo, Adrian Mititelu a declarat la Sport.ro că o echipă din Liga I i-a oferit de curând un milion de euro pentru Silviu Lung Jr. „Mă bucur că încă un jucător de la Craiova e dorit în Bucureşti. Asta înseamnă că munca mea de cinci ani la Craiova nu a fost în zadar! Am avut o ofertă de un milion de euro pentru Lung acum o săptămână, de la o echipă de Liga I. Era mai bine dacă primeam oferta pentru Stanca. Pe Lung şi alţi şapte-opt jucători nu îi văd jucând la alte echipe. Sunt jucători la Craiova pe care nu îi lasă ADN-ul să joace la alte echipe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII