10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGyenes şi Butuză, pregătiţi de Dakar

Gyenes şi Butuză, pregătiţi de Dakar

Românii Mani Gyenes şi Marcel Butuză, de la echipa Vectra Racing, au plecat ieri-seară spre Buenos Aires, unde vor concura în cel mai dificil raliu din lume, Dakar 2011, informează Agerpres. Riderilor noştri li se vor alătura şi cei doi membri ai echipei de asistenţă, Liviu Butuză şi Romeo Duicu, ultimul fiind singurul român care a terminat până acum Dakarul în configuraţia America de Sud.
Ediţia a 33-a a raliului Dakar se va desfăşura în perioada 1-16 ianuarie în Argentina şi Chile. Vectra Racing revine în Dakar după o absenţă de un an, iar cei doi piloţi români merg în America de Sud din postura de clasaţi în topul 20 mondial, după ce în ediţia precedentă au participat la o singură etapă a CM de Rally-Raid.
Cei doi nu se află la prima participare la raliul Dakar, însă au ca principal obiectiv terminarea raliului, având în vedere că mutarea competiţiei din Africa în America de Sud a schimbat foarte mult condiţiile în care se concurează. În 2011, Mani Gyenes şi Marcel Butuză, alături de ceilalţi 212 concurenţi de la categoria moto, vor avea de parcurs peste 9.000 km pe ruta Buenos Aires (Argentina) – Arica (Chile) – Buenos Aires. Se va concura adesea la altitudini de peste 2.500 metri, dar cele mai dificile zile vor fi cele din Deşertul Atacama.
Cei doi piloţi de la Vectra Racing vor concura în Dakar 2011 pe motociclete KTM 690 Rally, aceleaşi pe care le-au utilizat şi la ediţia din 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU