16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au bătut singuri

S-au bătut singuri

Baschetbaliştii craioveni au fost învinşi, în prelungiri, de CS Otopeni, scor 80-76, spre dezamăgirea susţinătorilor, dar şi a antrenorilor, care trecuseră disputa cu formaţia ilfoveană la categoria „meciuri care trebuie câştigate“.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova le-a oferit din nou fanilor, sâmbătă seară, un meci plin de suspans, dar, din nefericire, încheiat cu victoria echipei adverse, CS Otopeni, în prelungiri, scor 80-76.
Jucătorii craioveni au început foarte prost ultima partidă de pe teren propriu din acest an şi după primul sfert erau conduşi cu 25-16. Apoi, elevii lui Adrian Budurean s-au impus în repriza următoare cu 14-12 şi au intrat la pauză cu un handicap de şapte puncte (scor 37-30). Faţă de restul partidelor, când obişnuiau să facă un sfert trei dezastruos, de data aceasta, baschetbaliştii de la SCM-U şi-au adjudecat acest sfert (22-15). În ultima repriză, cele două echipe au fost egale (19-19) şi, pentru că scorul a fost 71-71, s-a intrat în repriza de prelungiri de cinci minute.

Wooten, protagonistul finalului de meci

În debutul prelungirilor, cele două formaţii s-au întrecut în ratări, reuşind să marcheze abia după aproape două minute de joc. CS Otopeni a preluat conducerea, Burell transformând una dintre cele două lovituri libere de care a beneficiat. Craiova a replicat, iar Cassey Wohlleb a înscris de la trei puncte, scorul devenind 74-72. Fostul dinamovist Belanovic a egalat situaţia cu o aruncare de două puncte, apoi Scott a adus oaspeţii în avantaj (76-74), după ce acelaşi Wohlleb nu a mai nimerit ţinta din spatele liniei de 6.25 m. Craiova a replicat prin Ronell Wooten, care a transformat două libere şi a egalat (scor 76-76). Belanovic s-a răzbunat pe craioveni, care în vară au retrogradat Dinamo în Divizia B, şi a adus CS Otopeni în avantaj (78-74), moment în care antrenorul craiovean Budurean a cerut time-out. La reluare, americanul Wohlleb şi-a trecut în cont o nouă ratare, de la trei puncte, apoi Wooten l-a imitat, dar de sub coş. Wooten a fost eroul ultimelor faze. Mai întâi, a recuperat o minge, dar a depăşit linia terenului, apoi, cu zece secunde înainte de final, arbitrul l-a sancţionat pentru abatere de paşi. Minea a închis tabela în ultimele secunde, cu două lovituri libere. „Ne bazam pe acest meci şi îl contabilizaserăm ca un joc ce trebuie sigur câştigat. Din păcate, n-a fost aşa pentru că nu toţi jucătorii au fost conectaţi la miza partidei. Am avut puterea să revenim, chiar să conducem la cinci puncte în sfertul trei, dar ne-a lipsit concentrarea pe final“, a spus antrenorul SCM-U, Adrian Budurean. Elevii săi au „păcătuit“ la aruncările libere, transformând doar 11 din 23. Nici la aruncările din spatele semicercului nu au stat deloc bine, transformând doar 9 din 34.
Budurean a mizat pe jucătorii: C. Wohlleb (19 puncte), R. Wooten (21), K. Simms (11), B. Menelik (11), N. Stojakovic (1), I. Dodoc (9), E. Lăpădat (2), I. Corneanu (2), I. Albu şi M. Bulancea.
La CS Otopeni, cei mai buni marcatori au fost Burell (27p) şi Scott (23). Cu cinci victorii şi nouă înfrângeri, craiovenii rămân pe locul 13, iar sâmbătă, în ultima rundă din acest an, vor juca în deplasare, cu CSM Bucureşti.

Fetele s-a impus
la Olimpia

Baschetbalistele craiovene au câştigat fără probleme disputa din deplasare cu Olimpia Bucureşti, scor 81-62 (17-12, 28-13, 17-18, 19-19), antrenorul Liviu Manea trimiţând în teren jucătoarele: F. Kane (14 p), A. Sipoş (17), E. Tarţa (20), J. Simionca (18), L. Whitehead (7), A. Ştefan (5), L. Lungu, A. Gligă şi C. Bonciog. „A fost un meci dificil, de care m-am temut, pentru că am plecat spre Capitală în dimineaţa partidei, la ora 5.00, şi aveam meci la 11.00, însă fetele au obţinut o victorie la care ne aşteptam, graţie unui bun joc colectiv“, a spus antrenorul craiovean.
Astăzi, de la ora 12.00, SCM-CSS Craiova va evolua din nou, pe teren propriu, cu Naţional Iaşi, în devans, apoi fetele vor pleca spre Grecia, unde vor întâlni miercuri şi vineri formaţia Sony Athinaikos, în 16-imile de finală ale FIBA Eurocup.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS