13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Cum mută Piţi?

Din cauza problemelor de lot, managerul general al Ştiinţei caută soluţii pentru a închega o formulă de joc prin care să aducă măcar un punct de la Mediaş.

Universitatea încearcă luni să obţină un nou rezultat bun în deplasare. Managerul general al Ştiinţei, Victor Piţurcă, a anunţat că, deşi va juca la victorie la Mediaş, s-ar mulţumi şi cu un punct, având în vedere că există numeroase probleme în lotul alb-albaştrilor. Prepeliţă şi Gargorov sunt accidentaţi dinaintea meciului cu Bistriţa, dar cu siguranţă Piţi va găsi soluţii în linia mediană. Problemele mari sunt în defensivă, de unde vor lipsi doi dintre jucătorii de bază, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, ambii suspendaţi. În aceste condiţii, tehnicianul oltenilor ar putea să apeleze la un cuplu de fundaşi centrali alcătuit din Mădălin Ciucă şi Dorel Stoica. Mădălin Ciucă a revenit titular la juveţi etapa trecută, fiind folosit fundaş dreapta în locul lui Dănănae, care a fost trimis pe banca de rezerve din cauza prestaţiilor slabe din ultima vreme. În schimb, Dorel s-a acomodat deja pe postul de fundaş central, unde a fost retras după accidentarea lui Iliev. Ciucă şi Stoica au mai jucat împreună fundaşi centrali şi titularizarea lor în centrul defensivei pare cea mai potrivită mutare, în condiţiile în care singurul fundaş central de meserie, David Lopes, a dat dovadă de nesiguranţă atunci când a fost folosit, fiind destul de riscantă „plantarea“ lui în centrul apărării. Brazilianul ar putea juca fundaş stânga, de vreme ce utilizarea uruguayanului Walter Lopez nu mai pare de actualitate. Mai mult ca sigur, în flancul drept al apărării va reveni Ovidiu Dănănae.

Florin Costea nu riscă

În ceea ce priveşte mijlocul echipei, surprizele nu pot fi prea mari. Plecând de la declaraţiile managerului, care s-ar mulţumi şi cu un egal, devine tot mai clar că Piţurcă va folosi din nou un sistem cu doi închizători, Dilevski şi Ologu urmând să oprească atacurile ardelenilor spre poarta craioveană, acolo unde nu este exclus să apară Silviu Lung Jr. Mezinul familiei Lung merită din nou o şansă în poarta Ştiinţei, Răzvan Stanca dovedindu-se neinspirat şi ghinionist în mai multe rânduri. Wobay, Dina şi Mihai Costea vor fi jucătorii de creaţie ai Universităţii, fiind puţin probabil ca Piţurcă să înceapă cu Florin Costea titular, chiar dacă evoluţiile sale au mulţumit. Managerul general al Craiovei nu vrea să rişte cu „Briliantul“, care vine după o perioadă lungă de inactivitate cauzată de o accidentare la genunchi. Alex Piţurcă are toate şansele să joace vârf împins, soluţiile în atacul Ştiinţei fiind şi ele foarte puţine. Pe lista de aşteptare mai sunt Gângioveanu şi Firţulescu, jucători firavi, care probabil vor fi păstraţi pentru a fi aruncaţi în luptă pe parcursul meciului cu „găzarii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII