12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliştii ceferişti fac performanţă fără bani

Pugiliştii ceferişti fac performanţă fără bani

Craiovenii Ovidiu Grecu şi Ionuţ Popescu au urcat pe podium la Cupa de toamnă şi în urma evoluţiilor bune au fost convocaţi la lotul naţional de tineret.

Pugiliştii craioveni au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Iaşi, la Cupa de toamnă, tineret, competiţie naţională care are ca scop selecţia pentru loturile naţionale.
Clubul CFR Marfă IRLU Craiova a fost reprezentat de doi sportivi, Ovidiu Grecu (69 kg) şi Ionuţ Popescu (81 kg), pregătiţi de Ion Dragomir şi Marcel Sârba. Ambii sportivi au reuşit să urce pe podium. Grecu a obţinut medalie de bronz, după ce a fost învins la puncte (6-5) de către Denis Vicenţiu (Olimpia Bucureşti), după o decizie eronată, conform spuselor antrenorilor de la CFR Marfă IRLU. „Grecu, sportiv descoperit de Constantin Cucu, a fost oprit din drumul către o medalie mai strălucitoare în urma unei decizii eronate. Drept urmare, Denis Vicenţiu, ştiindu-şi limitele, nici nu a mai urcat în ring în finală, pentru a nu se face de râs“, a menţionat profesorul Dragomir. Chiar dacă nu a obţinut locul întâi, Grecu a fost remarcat de antrenorii lotului naţional, iar pe 1 decembrie se va prezenta la Bacău, la o acţiune a lotului, sub comanda lui Relu Auraş.
Colegul lui Grecu de la CFR Marfă IRLU, Ionuţ Popescu, s-a impus la categoria 81 kg. Popescu a disputat două meciuri. În primul l-a învins, la puncte, pe Cătălin Petruşe (Timişoara), iar în finală l-a depăşit, prin abandon, pe Constantin Cotuna (Mangalia). La fel ca şi Grecu, Popescu a intrat în vederile antrenorilor de la lotul de tineret. „Ambii băieţi au fost remarcaţi, mai ales că sunt în primul an la tineret. Ţinem să mulţumim pentru înţelegere conducerii şcolilor unde învaţă cei doi, Grecu fiind elev la Grupul Şcolar «Charles Laugier», iar Popescu la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii «Constantin Brâncuşi»“, a adăugat Ion Dragomir.

11 medalii în 2010

Clubul CFR Marfă IRLU a obţinut în acest an şapte medalii de aur, trei de argint şi una de bronz, şi a dat câţiva sportivi la loturile naţionale. Cu toate acestea, din lipsa banilor, sportivii şi antrenorii nu pot fi recompensaţi pe măsura rezultatelor: „Suntem un club sărac, dar tot obţinem medalii. Avem doar satisfacţii morale. Avem rezultate bune la juniori, tineret, dar nu putem continua cu aceşti băieţi şi la seniori, deoarece nu îi putem angaja sau nu putem să le oferim premii. Totuşi, avem parte de sprijinul lui Liviu Bonci, directorul CFR Marfă IRLU, şi al domnului Paul Frăţică, preşedintele executiv al clubului. Ne-au ajutat cât au putut, mai ales acum, când am avut o deplasare lungă, până la Iaşi“, a precizat Marcel Sârba.
Tot la Cupa de toamnă de la Iaşi au mai urcat pe podium şi doi sportivi de la CSM Craiova, Leonard Curti – argint la 52 kg, şi Răzvan Singuran – bronz la 75 kg. Curti este pregătit de maestrul Vasile Fântână, iar Singuran, de către Constantin Buzduceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS