14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele campioane, la Bursa de Valori

Spadasinele campioane, la Bursa de Valori

Echipa feminină de spadă a României, campioană mondială la Paris, a deschis, vineri, şedinţa de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul programului demarat de instituţia mai sus amintită sub denumirea „Personalităţile deschid Bursa“. Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, dar şi craiovencele Loredana Iordăchioiu şi Anca Măroiu s-au declarat onorate de invitaţie. „Ne simţim onorate, pentru că am înţeles că nu oricine deschide şedinţa de tranzacţionare. Vă dorim cât mai mult succes în continuare“, a declarat Ana Maria Brânză.
Cu o zi în urmă, cele patru campioane mondiale, dar şi selecţionerul craiovean al lotului, Dan Podeanu, merseseră la Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport (ANTS), unde au fost primite de ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, Daniel Funeriu.
Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a afirmat că pentru performanţa obţinută spadasinele tricolore au primit un premiu de 10.000 de euro: „În mod normal, premiul ar fi fost de 5.000 de euro, însă guvernul a dublat de această dată premiul. Premiile se dau foarte rar, pentru că sunt câştigate la campionate mondiale sau olimpiade“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS