11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDe la agonie la extaz

De la agonie la extaz

Pandurii Târgu Jiu    2
FC Braşov    1
Stadion
„Municipal“ (Severin), spectatori 1.500
Au marcat: Pintilii ’83-pen., Apostu ‘93 / Ilyeş ’68 – pen.
Pandurii: Mingote – Băcilă, Viera, Chiricheş, Grecu (’78, Apostu) – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Orac (’58, Brata), Stromajer, I. Iordache (’58, Ad. Iordache). Antrenor: Petre Grigoraş.
FC Braşov: Mincă – I. Voicu, Majernik, Oros, Williams – Martinovic – Viveiros (’74, Rusu), Ilyeş (’86, Năstăsie), Cristescu, Chipciu – Dedu (’59, Hadnagy). Antrenor: Daniel Isăilă.
Cartonaşe galbene: Pintilii, Viera, Ad. Iordache / Dedu, Oros (2), Williams, Chipiciu.
Cartonaş roşu: Oros (‘81).
Au arbitrat: M. Prodan – Oct. Şovre, I. Onicaş.

Pandurii a câştigat în prelungiri şi astfel a „evadat“ din zona retrogradării după un joc în care centralul Prodan a fost „actorul“ principal.

Nevoia de victorie i-a împins pe panduri încă din start spre poarta lui Mincă. Stromajer, cel care s-a aflat la capătul tuturor acţiunilor ofensive ale gazdelor, şi-a încercat abilităţile şi la lovituri libere şi nu a executat rău, însă Mincă a reţinut (‘3). Mai activă pe flancul stâng, Pandurii a fost la câţiva centimetri de gol câteva minute mai târziu: Grecu a centrat şi Stromajer a reluat cu capul la colţul lung, dar balonul s-a scurs pe lângă bară (‘8). Aflat în vervă, slovenul pandurilor a fentat un adversar din preluare în careul advers, i-a întors lui Voiculeţ, devierea acestuia fiind prea slabă (‘16).
Cu obiectivul declarat de a scoate un punct la Severin, FC Braşov a propus o echipă scurtă, aşezată pe două linii în jumătatea proprie, care a încercat să profite la maximum din fazele fixe. Martinovic a centrat în două rânduri, dar finalizările lui Majernik şi Cristescu nu au pus probleme. Pandurii şi-a continuat dominaţia totală şi Stromajer a ratat o mare şansă de a marca (‘23).

Prodan, penibil

Şi după pauză Pandurii a continuat să preseze, dar au fost lipsiţi de luciditate. Scorul a fost deschis de oaspeţi: o minge aruncată la urmărire pentru nou-intratul Hadnagy a fost bâlbâită de Viera, braşoveanul l-a doborât la pământ, iar balonul i-a căzut pe mână ivorianului, centralul Mihai Prodan luând o hotărâre hazardată, dictând penalti pentru oaspeţi, iar Ilyeş l-a transformat, 0-1 (‘68). În disperare, Grigoraş a trimis în teren şi al treilea atacant, Apostu. Egalarea s-a produs la capătul unei faze controversate: un şut banal al lui Nistor din marginea careului l-a lovit pe Oros în propriul careu şi centralul a văzut din nou penalti, eliminându-l chiar pe Oros pentru al doilea galben. Pintilii şi-a asumat răspunderea şi a egalat (’83, 1-1). Pandurii nu şi-a pierdut încrederea şi a forţat victoria, reuşind să marcheze în prelungiri prin Apostu, cu un şut la colţul lung cu bara (’93, 2-1).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU