16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAsesoft nu-i sperie pe gorjeni

Asesoft nu-i sperie pe gorjeni

Energia Pandurii vrea să-i administreze a doua înfrângere din acest sezon, la Târgu Jiu, campioanei CSU Asesoft Ploieşti, după ce primul succes a avut loc în deschiderea sezonului, în manşa secundă a turului inaugural al Cupei României, scor 67-65.

Chiar dacă a fost doar o victorie de palmares, trupa lui Slobodan Nikolic a arătat atunci că poate câştiga la Târgu Jiu în faţa campioanei ultimelor şapte sezoane, neînvinsă în campionat în faţa gorjenilor. După ce a analizat jocul echipei cu CSM Oradea şi CSU Sibiu, partide pierdute categoric de gorjeni, Nikolic a alcătuit o listă cu patru condiţii care, dacă ar fi îndeplinite, ar putea aduce victoria Energiei cu Asesoft Ploieşti. „Am avut o vizionare în care am văzut greşelile pe care le-am făcut în jocul cu Oradea. Am stabilit că trebuie să ne ghidăm pentru viitor după o listă în patru puncte: 1. Jucăm bine, avem rezultate bune, dar putem să jucăm şi mai bine. 2. Toată lumea trebuie să-şi vadă propriile greşeli. 3. Lăsaţi orgoliile acasă. 4. Jucaţi în echipă. Sunt patru puncte esenţiale pentru echipă în prezent“, a spus Nikolic.
Tehnicianul sârb le cere jucătorilor săi să joace mai agresiv, la limita regulamentului şi chiar dincolo de ea pentru a învinge în următoarele două jocuri de acasă cu CSU Asesoft Ploieşti şi BC Târgu Mureş. „Vom avea două meciuri foarte grele, cu Asesoft şi Târgu Mureş, două echipe aflate între primele patru în clasament. Un mic detaliu pe care trebuie să-l avem în vedere la aceste meciuri este cel al baschetului «murdar». Nu putem fi «drăguţi» pe teren atâta timp cât ne vom confrunta cu nişte «băieţi răi». În afara terenului e bine să fii drăguţ, cu mama, tata, femeile, prietenii, dar în teren trebuie să fii puţin «murdar». Sâmbătă, cu Asesoft, trebuie să fim mai bătăioşi. Asta le cer şi jucătorilor mei. Să nu mai fie ca la carte, să fie un pic şmecheri. La asta mă refer când vorbesc despre «baschetul murdar». Noi avem jucători care ştiu mult baschet, joacă foarte bine, dar nu avem jucători care să joace acest «baschet murdar». Doar Mocanu ştie să facă acest lucru. E un detaliu pe care vreau să-l schimb puţin la meciul cu Asesoft“, a spus Nikolic.

Profesorul şi elevul,
faţă în faţă

Slobodan Nikolic şi Vladimir Arnautovic, tehnicianul echipei din Ploieşti, sunt cunoştinţe vechi. Nikolic l-a avut elev la OKK Belgrad pe Arnautovic, iar acum se înfruntă pentru a treia oară în Divizia A. Scorul este egal, 1-1, cu un plus pentru Arnautovic, care s-a calificat mai departe în Cupa României, dar acum miza o reprezintă cele două puncte puse în joc. Sârbul de pe banca Energiei este gata să-l provoace pe fostul său elev dacă asta va fi în folosul echipei sale. „Dado Arnautovic mi-a fost elev la OKK Belgrad, dar asta nu înseamnă că nu m-aş putea certa cu el în timpul jocului. Am conflicte zi de zi cu fiul meu, aşa că n-ar fi o problemă să dau naştere unuia cu Arnautovic dacă va fi nevoie. Fac orice pentru victorie. Totuşi, trebuie să fiu atent, trebuie să văd cine deschide conflictul pentru că un fault tehnic aduce o amendă de 500 de euro. Dar trebuie să câştigăm sâmbătă şi ne asumăm orice risc“, a mai declarat Nikolic. Victoria surprinzătoare administrată de SCM-U Craiova echipei din Ploieşti este un model de urmat şi pentru gorjeni. „Asesoft a devenit între timp o echipă mai omogenă faţă de începutul sezonului, dar Energia va juca pe teren propriu şi jucăm foarte bine când avem publicul de partea noastră. Este un mare plus pentru noi. La Craiova, Asesoft a pierdut jucând fără Westrol şi pivotul Qarraan, dar am văzut modul în care joacă ei şi felul în care pot fi învinşi. Putem specula faptul că, fiind campioni în România de şapte ani, jucătorii de la Asesoft au o prea mare încredere în ei. Se cred superiori. Uneori le iese. La Oradea au câştigat tocmai pentru că au avut foarte mare încredere în ei, dar poate fi şi un dezavantaj pe care noi îl putem specula. Aş vrea ca jucătorii să-şi reamintească acea apărare pe care am avut-o cu Craiova pentru că acel meci a fost foarte bun pentru noi“, a mai spus Nikolic.
Partida dintre Energia Rovinari şi CSU Asesoft Ploieşti, programată sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu contează pentru etapa a 11-a a sezonului regulat al Diviziei A de baschet masculin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS