17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrig, deranjat de entuziasmul din jurul echipei

Grig, deranjat de entuziasmul din jurul echipei

Iritat de laudele cu care pandurii sunt gratulaţi în urma parcursului din ultima vreme, tehnicianul Petre Grigoraş le atrage atenţia jucătorilor să rămână concentraţi, iar suporterilor să limiteze entuziasmul atâta timp cât echipa se află încă în zona retrogradării. „Prea multă veselie este în jurul echipei şi lucrul acesta nu-mi convine, pentru că, dacă ne uităm în clasament, suntem tot pe loc retrogradabil, iar această veselie să nu fie interpretată greşit de către jucători. Acest lucru nu face bine colectivului. Să fim mai ponderaţi, să ne păstrăm seriozitatea şi angajamentul de care am dat dovadă în ultimele meciuri. Jocul este destul de bun şi rezultatele sunt pozitive în ultimul timp, dar încă nu am făcut mare lucru. Dacă nu ne păstrăm entuziasmul şi seriozitatea, o să ne dăm cu capul de pereţi“, avertizează Grigoraş.
Chiar dacă FC Braşov, următorul adversar al gorjenilor, a pierdut o serie de jucători în vară, a dovedit în acest sezon că este o trupă greu de învins. Grigoraş cataloghează disputa de vineri cu FC Braşov ca „meciul turului“ pentru că, în cazul unei victorii, Pandurii ar ieşi din zona retrogradării. „FC Braşov nu e echipa din campionatele precedente, după ce au plecat jumătate dintre jucători la Rapid, dar să nu uităm faptul că este calificată în semifinalele Cupei României, a eliminat Timişoara. Va fi foarte greu“, a spus Grigoraş.

Modernizarea „Municipalului“, în 2011

Stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu va intra în renovare abia în 2011, iar până atunci suprafaţa de joc va servi ca teren de antrenament elevilor lui Grigoraş. Pe lângă schimbarea gazonului, oficialii clubului Pandurii îşi propun să mărească şi capacitatea arenei la 15.000 de locuri, toate acoperite, şi să aducă peluzele mai aproape de teren, pista de atletism urmând a fi desfiinţată.
„Din această iarnă, din ianuarie, vor începe lucrările la stadion dacă vremea ne va ajuta. Până atunci, facem antrenament pe «Municipal». Am rugat şi echipa de Liga a III-a să joace aici, dar văd că încă nu au luat nici o hotărâre. Lucrările de la teren le facem noi, numai construcţia metalică a tribunelor este făcută de o firmă specializată“, a declarat preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu. Clubul Pandurii se angajează să renoveze doar o parte din stadion, cealaltă parte oferind-o primăriei.
„Noi vrem să lăsăm tribuna a II-a pentru primărie. Ne vom ocupa numai de peluze, tribuna I şi suprafaţa de joc. Am făcut o propunere către domnul primar ca tribuna a II-a, partea dinspre primărie, să fie şi parcare, şi tribună, şi supermarket cu tot ceea ce este necesar, ceea ce ar fi foarte frumos. Pe tot parcursului proiectului vom lăsa libertate pentru tribuna a II-a, pentru a se face ceea ce gândim noi că trebuie să fie în jurul acestui teren şi stadionul de fotbal. Investiţia noastră se va ridica la trei milioane de euro. Nu luăm în calcul tribuna a II-a. Capacitatea stadionului se va mări de la 9.200 la 15.000 de locuri. Toate tribunele vor fi acoperite, va fi un acoperiş uşor, care nu va încărca prea mult costul“, a declarat Condescu. Acesta estimează ca lucrările să fie terminate în toamna anului 2011.

Cu Oţelul, în nocturnă!

Ultimul meci de acasă al turului, cu FC Braşov, va fi şi ultimul disputat de panduri la ora prânzului. Oficialii grupării gorjene au primit promisiuni din partea primarului oraşului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, că jocul cu Oţelul Galaţi din retur, programat în acest an, se va disputa în nocturnă.
„Meciul cu Oţelul Galaţi se va juca în nocturnă, la Severin. Aşa a promis domnul primar. Nocturna e gata la sfârşitul lunii noiembrie, dar sunt necesare câteva probe“, a spus Condescu.
Optimist, Marin Condescu crede că Pandurii va reuşi să încheie anul pe un loc deasupra liniei retrogradării: „Conducerea tehnică e responsabilă de revirimentul pandurilor. Jucătorii sunt aceiaşi. Am crezut toţi într-un proiect pe care l-am pornit în vară cu Badea antrenor, care nu a reuşit, dar asta nu înseamnă că nu e un antrenor bun. Cred că Pandurii va termina anul 2010 dincolo de zona periculoasă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU