5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn meci cât un sezon

Un meci cât un sezon

Dinamo – „U“ Craiova
Stadion
„Dinamo“, astăzi, ora 20.45 – Pro TV.
Formaţii probabile:
Dinamo:
Dolha – Rubio, Moţi, D. Grigore, Diabate – Torje, Mărgăritescu, Munteanu, Ad. Cristea – L. Ganea, M. Niculae. Antrenor: Ioan Andone.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, Găman, D. Stoica, Bărboianu – Dilevski – Wobay, Prepeliţă, Gargorov, Dina – Al. Piţurcă. Antrenor: Victor Piţurcă.
Vor arbitra: R. Dumitru – Cr. Nica, Ed. Dumitrescu.

Universitatea Craiova încearcă să dea lovitura în Ştefan cel Mare şi să elimine Dinamo din Cupa României pentru a se apropia de obiectivul propus, câştigarea trofeului.

„Dacă scoatem pe Dinamo din cupă, salvăm tot sezonul“, a afirmat Victor Piţurcă, încercând să redea importanţa acestui meci capital pentru olteni, care şi-au propus să ajungă în finala întrecerii KO în acest sezon. Alb-albaştrii ştiu că întrecerea surprizelor oferă drumul cel mai scurt spre o calificare în cupele europene. Şi mai ştiu că accederea în semifinale ar aduce fericirea suporterilor care, la ultimele două partide de acasă, în campionat, au fost nevoiţi să suporte umilinţa înfrângerii. La acest meci, tehnicianul Victor Piţurcă nu-l va putea folosi pe Mădălin Ciucă, după ce fundaşul central al Ştiinţei a fost eliminat în meciul cu Oţelul. Lipsesc, de asemenea, mai vechii accidentaţi Florin Costea şi Valentin Iliev, ambii aflaţi în recuperare.
În deschiderea confruntării Dinamo – „U“ Craiova, din sferturile de finală ale Cupei României, va avea loc (de la ora 19.00) o partidă de old-boys între echipele celor două cluburi.

Cristescu: Vrem victorie şi în Cupa României,
şi în campionat

Oltenii speră să aibă parte de susţinerea publicului, dar şi de un arbitraj corect din partea „centralului“ Robert Dumitru şi a asistenţilor săi. Intervenind la Sport.ro, preşedintele juveţilor, Silvian Cristescu, a precizat: „Nu am spus că nu am avea încredere în Robert Dumitru pentru că nu avem nici un motiv. Am spus că preferam să ne arbitreze un ecuson FIFA. Mi se pare un arbitru foarte bun, dar la un meci cu o asemenea încărcătură era mai bine un ecuson FIFA. Sper ca şi el să se descurce şi să nu fie probleme de arbitraj în meciul cu Dinamo. Nu vrem să fim ajutaţi de nimeni. Am vrea o victorie şi în cupă, şi în campionat. Dinamo are cel mai bun atac din ţară. Au un lot mai experimentat. Ei au prima şansă“. Cristescu l-a taxat şi pe Marian Iancu, patronul Timişoarei, după ce acesta a avut unele contre dure cu Victor Piţurcă. „Marian Iancu habar n-are despre regulamentele de fotbal şi nu înţeleg de ce îl interesează Universitatea Craiova. Nu e frumos ce face domnul Iancu. Noi ne-am băgat cum a manageriat dânsul la RAFO Oneşti? Dacă nu spune dânsul, o spunem noi“, a mai declarat preşedintele Universităţii.

„Câini“ răniţi

Şi „câinilor“ le este frică de eventuale greşeli de arbitraj. „Am început să-mi pierd încrederea în arbitrii români. Este grav că fiecare etapă e ruptă în două de greşelile unora sau altora“, a spus Cristi Borcea, acţionar la Dinamo. Bucureştenii rămân optimişti, dorind să răzbune înfrângerea de la Cluj chiar în meciul de cupă cu Universitatea. „Sperăm să ne revenim şi să uităm de partida cu CFR. Trebuie să învingem miercuri (astăzi – n.r.)!“, a declarat atacantul dinamovist Andrei Cristea. Antrenorul Ioan Andone nu va putea conta la meciul de astăzi pe serviciile mijlocaşului Ousmane N’Doye. În plus, „Fălcosul“ este dispus să facă şi alte modificări în primul unsprezece. „Pentru meciurile împotriva Craiovei voi mai schimba din jucătorii care au evoluat slab la Cluj. Cel mai important meci e cel de miercuri (astăzi – n.r.), pentru că poţi ajunge imediat în cupele europene“, a zis Andone.

Cupa României
Programul sferturilor de finală: astăzi:
FC Braşov – FC Timişoara (ora 17.00 – Sport.ro), Dinamo – „U“ Craiova (ora 20.45 – Pro TV); mâine: CFR Cluj – Gloria Bistriţa (ora 17.00 – Sport.ro), Rapid – Steaua (ora 20.45 – Pro TV).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII