17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRunda recordurilor

Runda recordurilor

„Gluma“ Oţelul devine din ce în ce mai serioasă, gălăţenii ajungând în urma succesului din Bănie la zece victorii, fapt ce-i poziţionează pentru a şaptea rundă la rând în fruntea ierarhiei. În plus, rezultatele consemnate în ultimele meciuri au făcut în premieră ca distanţa dintre locurile întâi şi trei să ajungă la şase puncte, principalii „profitori“ fiind tot moldovenii.
Etapa a adus cele mai multe victorii gazdelor în ediţia curentă, „organizatorii“ obţinând şapte succese. În Giuleşti, s-a înregistrat al 13-lea rezultat de 0-0 din stagiunea actuală, aceasta fiind prima partidă cu scor alb în care a evoluat Steaua. Înfrângerea Craiovei pe teren propriu a consemnat singurul joc de unde „vizitatorii“ au plecat cu toate punctele.
Timişoara îşi continuă seria excelentă, elevii lui Cosmin Contra contabilizând al 14-lea meci consecutiv fără înfrângere, pentru bănăţeni acest număr reprezentând un record.
„Pandurul“ Mihai Pintilii a înscris în premieră în campionat. Gorjeanul a izbutit dubla, performanţă trecută şi în contul lui Olariu (Victoria). Ilfoveanul a transformat două penaltiuri, fapt ce-l face să fie primul jucător ce marchează de două ori într-un meci de la punctul cu var. Jucătorul antrenat de Ilie Stan a ajuns la opt goluri, toate din lovituri de pedeapsă.
Pe lângă cele două goluri din penalti menţionate anterior, s-au mai dat alte şase dintr-o asemenea fază fixă, astfel, s-au înregistrat cele mai multe reuşite de la 11 m într-o etapă.
Pentru a treia oară în ediţia 2010/2011 se contabilizează cel mai mare număr de goluri înscrise de gazde – 18, iar pentru a doua oară oaspeţii bifează cea mai mică cifră la capitolul reuşite, doar cinci goluri.
În premieră, nu s-a marcat în primele 15 minute, întâiul gol venind abia în minutul 21, autor Tibi Bălan. Primul sfert este şi cel mai „slab“ în meciurile jucate până-n prezent, în el dându-se doar 36 de goluri, cu 37 mai puţine decât în cel mai prolific interval, 60-75.
Japonezul Takayuki Seto a înscris golul 100 din contul străinilor, aceştia contabilizând un total de 103 reuşite.
O premieră au realizat-o şi gorjenii din Târgu Jiu, victoria cu 4-1 însemnând primul meci al lor în Liga 1 în care introduc de patru ori mingea în poarta adversarilor.
Opt roşii au arătat arbitrii, acesta fiind cel mai mare număr consemnat pe durata unei runde din ediţia 2010/2011.
64.600 de privitori prezenţi în tribune urcă etapa a 14-a pe prima poziţie în clasamentul spectatorilor.
CFR Cluj a început pentru prima oară un meci în campionatul curent cu unsprezecele de start format exclusiv din străini.
În total, au bifat prezenţe 72 de străini, 61 din ei fiind titulari.
Statistică de
Liviu MANOLACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU