10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesionişti pe teren, amatori în conducere

Profesionişti pe teren, amatori în conducere

Pandurii Târgu Jiu poate fi asemuită cu o casă de caritate pentru fotbalişti şi mai puţin cu un club care încurajează şi plăteşte performanţa. Îngropaţi în dosare, cei care apără cauza clubului Pandurii la comisiile LPF se văd neputincioşi în disputa juridică cu fotbaliştii care beneficiază de clauzele favorabile din contractele de joc asumate de ambele părţi. După retrogradarea din vară, cei de la Pandurii Târgu Jiu au încercat să facă puţină curăţenie în lot, însă fără succes, gruparea gorjeană văzându-se obligată să-i reprimească în lot pe „disponibilizaţi“ şi, implicit, să-i plătească. Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a obligat recent clubul Pandurii la plata către Ionuţ Stancu a sumei de 38.942 de euro, iar recursul formulat de gorjeni a fost respins, astfel că decizia este executorie. Şi Mugurel Dedu a câştigat disputa cu Pandurii, ieri revenind la Târgu Jiu, unde mai are contract până în vara anului 2011 şi în continuare se pregăteşte cu echipa a doua. Cosmin Tilincă, Ibon Perez Arrieta şi Mădălin Popa au şi ei pretenţii financiare de la Pandurii, fiind posibil ca şi ultimii doi să revină în scurt timp la Târgu Jiu. De asemenea, Vladimir Livşit, portarul care nu a bifat nici un minut în Liga I pentru gorjeni, a reclamat plata unor restanţe la fel ca şi Kamara, litigiul în cazul ultimului fiind stins până la urmă pe cale amiabilă. Clubul Pandurii are datorii şi la impresarul Adrian Ilie, precum şi la Dinamo Bucureşti, grupare căreia trebuie să-i achite eşalonat încă 500.000 de euro în contul lui Ilie Iordache.
Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a explicat de ce Pandurii nu are nici o şansă la comisii cu fotbaliştii disponibilizaţi: „Din păcate, nu am făcut ce trebuia în timpul cât am fost în poziţia de echipă de B. Au fost câţiva jucători pe care domnul preşedinte (Eugen Pârvulescu – n.r.) şi antrenorul pe care l-a adus (Marius Baciu – n.r.) au spus că pot să-i repună în circuit. Nu am putut să facem nimic nici cu Tilincă, nici cu Arrieta. Am intrat din nou în prima divizie şi nu am putut să invocăm atât de mult faptul că suntem o echipă retrogradată. La comisie ne-au cerut să le arătăm un contract de cesiune sau că am cumpărat locul. Şi cum noi am revenit în Liga I pentru că s-a retras Internaţional, se consideră, pe bună dreptate, că jucăm în Liga I tot pe cale sportivă“, a spus Condescu.

Sute de mii de euro aruncaţi degeaba

Arhicunoscutul caz „Ilie Iordache“ în care Pandurii Târgu Jiu s-a văzut obligată să achite 1.000.000 de euro clubului Dinamo într-o afacere dubioasă nu este singular. Gorjenii au mai luat o ţeapă în vară în valoare de 350.000 de euro. La recomandarea lui Ionuţ Badea, Pandurii a transferat odată cu lotul Internaţional Curtea de Argeş trei fotbalişti de care fostul tehnician s-a dispensat după nici o lună. Pandurii au plătit degeaba 350.000 de euro pentru achiziţionarea lui Florin Popa, George Neagu şi Alexandru Vlad, pentru că cei trei au fost daţi afară tot de Badea, fiind împrumutaţi la echipe de Liga a II-a. Tot pe lista de plată a pandurilor se află, în continuare, şi ultimii doi antrenori demişi, Ionuţ Badea şi Sorin Cîrţu. Dacă Ionuţ Badea a ajuns la o reziliere amiabilă a contractului cu Pandurii prin care trebuie să-şi primească salariul, împreună cu tot staff-ul său tehnic, până la sfârşitul anului, în schimb Cârţu a apelat la comisiile LPF pentru a-şi recupera restanţele.

Mingote, îngerul păzitor

Cu Pedro Mingote între buturi, Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut în acest sezon în Liga I. Dacă în mandatul lui Ionuţ Badea era eterna rezervă a lui Marius Popa, lusitanul l-a convins pe Petre Grigoraş în Cupă, cu Craiova, că merită o şansă şi nu a mai ieşit din poartă, fiind titularizat atât cu Rapid, 1-1 în Giuleşti, cât şi cu FCM Târgu Mureş, scor 4-1 la Severin. „Da, eu vreau să joc, dar asta e o decizie a antrenorului şi când sunt chemat încerc să evoluez cât mai bine pentru echipă. Şi dacă joc şi dacă nu joc, cel mai important e ca echipa să câştige. Mergem şi la Cluj să facem un rezultat bun. Rezultatele dau moral pentru echipă şi cred că meciul cu Rapid ne-a dat încredere, şi s-a văzut asta şi cu Târgu Mureş. Nu e o chestie de noroc. La Severin avem un teren bun, unde să poţi să joci fotbal“, a declarat Mingote.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII