8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicu Stoian: Ne mândrim cu participarea în FIBA Eurocup

Nicu Stoian: Ne mândrim cu participarea în FIBA Eurocup

Preşedintele SCM Craiova crede că participarea echipei feminine de baschet SCM-CSS, în premieră, în cupele europene, reprezintă un mare câştig pentru sportul craiovean.

La clubul SCM Craiova s-a desfăşurat ieri o conferinţă de presă la care au participat preşedintele Nicu Stoian, dar şi antrenorii Liviu Manea (baschet feminin), Marius Toma (baschet masculin), Puşa Dina (volei feminin) şi Dan Pascu (volei masculin). Din partea formaţiei de handbal feminin, ocupanta locului 12 în Liga Naţională (2 victorii, 6 înfrângeri) nu a venit nici un reprezentant. Cei prezenţi au făcut o radiografie a evoluţiilor echipelor în meciurile disputate weekendul trecut, şi nu numai.
Preşedintele Stoian a evidenţiat în primul rând cel mai important eveniment pentru clubul craiovean din această săptămână, meciul echipei feminine de baschet cu Spartak Noginsk Moscova, din cadrul FIBA Eurocup, programat mâine, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
„După aproape trei ani şi opt luni de când s-a înfiinţat clubul o echipă a noastră evoluează într-o competiţie europeană. Suntem bucuroşi că a venit acest moment. Este prima dată în istoria baschetului feminin craiovean când se petrece acest lucru şi cred că, deşi sunt probleme de ordin financiar, nu avem decât de câştigat pe plan sportiv în urma acestei participări şi chiar ne mândrim că jucăm în FIBA Eurocup“.
Partida de mâine este a doua susţinută de elevele lui Liviu Manea în cadrul grupei B, după ce joia trecută au fost depăşite în partida de debut, în deplasare, de către BC Horizont Minsk (Belarus), scor 92-53.
Despre jocul de mâine cu formaţia rusă, antrenorul craiovean a spus că tinereţea jucătoarelor sale poate fi un atu în faţa celor de la Spartak Noginsk: „Am primit de la echipa din Minsk un DVD cu partida cu Noginsk. Este o echipă puternică, masivă, formată numai din rusoaice, dar mult mai în vârstă, au jucătoare peste 30 de ani. Au experienţă, dar s-ar putea ca tinereţea noastră să învingă experienţa şi forţa lor. Ne gândim că, deşi numeric banca noastră are tot 12 jucătoare ca şi celelalte formaţii, valoric, cele care stau pe bancă nu se ridică la nivelul titularelor“.
În campionatul intern, după încheierea turului din seria sud-est, SCM-CSS Craiova se află pe locul doi în grupă, cu cinci victorii şi doar o înfrângere.
 
„S-au cam terminat bateriile şi trebuie reîncărcate“

O perioadă mai puţin bună traversează echipa de baschet masculin de la SCM-U Craiova, după două înfrângeri consecutive, acasă cu CSM Oradea şi în deplasare, cu Energia Rovinari, care au coborât-o pe locul 11 în clasament după zece etape disputate. Antrenorul secund, Marius Toma, a explicat că jucătorii sunt „storşi de vlagă“: „În ultimele două partide evoluţia echipei a fost foarte slabă. Jucătorii sunt storşi de vlagă. S-au cam terminat bateriile şi trebuie reîncărcate. Căutăm să găsim motivele, pentru că ambele înfrângeri nu schimbă cu mult datele problemei, însă suntem foarte îngrijoraţi de joc. Avem patru victorii şi cinci înfrângeri, cu puţin trecut de jumătatea turului de campionat. Suntem în grafic, cum se spune, pentru că am calculat să obţinem în tur şase sau chiar şapte victorii. Le putem obţine, ţinând cont că avem partide cu Otopeni şi Braşov, în care pornim favoriţi. Nu trebuie să disperăm, dar trebuie remediată cât mai repede problema legată de evoluţia echipei, pentru a putea să umplem sala, să facem spectacol la fiecare meci şi să ţinem publicul lângă noi“.
Pentru baschetbaliştii antrenaţi de Adrian Budurean şi Marius Toma urmează două partide dificile, sâmbătă, de la ora 20.00, cu echipa din Târgu Mureş, lideră la zi a clasamentului, apoi în deplasare cu Gaz Metan Mediaş (locul patru). „Chiar dacă rezultatele ne vor fi nefavorabile, trebuie să jucăm bine în perspectiva partidelor despre care spuneam că trebuie să le câştigăm, cu Otopeni şi Braşov“, a încheiat Toma.

La volei, doar câte o victorie

Formaţiile de volei de la SCM-U Craiova au avut un debut nefast în noul sezon al Diviziei A1. Fetele, care luna viitoare vor debuta în Challenge Cup, se află pe locul opt în competiţia internă, înregistrând o singură victorie, în prima rundă, pe 2 octombrie, apoi trei înfrângeri. După aceste rezultate, antrenorul Bertholt Văsuică şi-a reziliat contractul cu clubul din Bănie, mergând chiar la viitoarea adversară a oltencelor, CS Provolei Botoşani.
„Sâmbătă, întâlnim, pe teren propriu, echipa din Botoşani, unde s-a dus fostul nostru antrenor Berti Văsuică. Cunoaşte foarte bine fetele noastre, ceea ce este un avantaj pentru el. Ne aşteaptă un meci greu, echipele au valori apropiate, dar încercăm să mobilizăm fetele şi să obţinem victoria“, a precizat ieri antrenoarea Puşa Dina. În jocul de sâmbătă, la SCM-U ar putea debuta şi liberoul Patricia Ardelean, sosită de la Penicilina Iaşi, echipă care s-a retras din campionat. Ardelean, componentă a lotului naţional de junioare, este în dublă legitimare cu CSŞ Baia Mare şi a semnat cu clubul oltean până în vară.
Tot o victorie are şi echipa masculină de la SCM-U în cinci partide disputate.
„Am jucat cu patru dintre formaţiile care au fost în fruntea clasamentului anul trecut, doar Steaua a fost o echipă mai accesibilă, dar am evoluat în deplasare şi am pierdut cu 3-1. Am ajuns la concluzia că trebuie să ne concentrăm şi mai mult forţele şi să ne îndreptăm atenţia spre echipele care sunt în a doua parte a clasamentului, pentru că obiectivul este evitarea retrogradării. Următorul meci este la Cluj cu o echipă care a pornit foarte bine, este pe locul patru, are un antrenor nou, Dudaş, care a venit de la Constanţa. O formaţie solidă, care joacă la siguranţă. Dar nici un meci nu seamănă cu altul şi chiar dacă runda trecută am jucat cu Dinamo acasă destul de slab, mergem cu încredere la Cluj şi facem tot posibilul să câştigăm câteva seturi, dacă nu chiar meciul“, a explicat antrenorul Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII