16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClinton susţine SUA pentru CM 2022

Clinton susţine SUA pentru CM 2022

Bill Clinton, fost preşedinte american, va face prezentarea dosarului SUA, ţară candidată la organizarea Campionatului Mondial din 2022, în faţa Federaţiei internaţionale de fotbal, pe 1 decembrie, la Zürich.
FIFA va trebui să anunţe pe 2 decembrie numele ţării organizatoare pentru Mondialele din 2018 şi 2022, procesul de alegere cu buletine secrete fiind precedat de prezentarea ţărilor candidate.
Bill Clinton a fost numit preşedinte de onoare al candidaturii americane în mai. „Sunt încântat să mă aflu alături de naţiunea noastră pentru un eveniment atât de important şi semnificativ pentru americani şi lumea întreagă cum este Cupa Mondială“, a declarat Bill Clinton.
„Am fost în primele rânduri la Mondialul 1994 pentru a putea constata în ce măsură o Cupă Mondială poate reuni oameni de toate vârstele, de toate condiţiile şi de toate credinţele“, a adăugat el.
Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, a felicitat Coreea de Sud pentru dosarul său de candidatură în perspectiva Mondialului din 2022, promiţând un vot just al membrilor Comitetului executiv al FIFA. Afirmaţiile au fost făcute în faţa jurnaliştilor, după o întrevedere a lui Blatter cu preşedintele sud-coreean Lee Myung-Bak. Anglia, Rusia, Spania-Portugalia şi Olanda-Belgia sunt în cursă pentru Mondialul din 2018, iar SUA se află în concurenţă cu Australia, Japonia, Coreea de Sud şi Qatar pentru ediţia din 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS