16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, furaţi în Giuleşti

Pandurii, furaţi în Giuleşti

Echipa Pandurii Târgu Jiu a fost oprită de arbitri să câştige pe terenul Rapidului, asistentul Bogdan Velicu anulând două goluri valabile gorjenilor, iar centralul Mugurel Drăgănescu nu a acordat un penalti clar la Orac.

Rapid şi Pandurii au terminat la egalitate în Giuleşti, scor 1-1, însă gorjenii sunt cei care ar putea fi nemulţumiţi cu remiza, fiindu-le anulate două goluri valabile, marcate de Stromajer şi Vranjkovic, în ultimele zece minute de joc având şi un penalti neacordat, atunci când Orac a fost ţinut de tricou. Asistentul Bogdan Velicu şi centralul Mugurel Drăgănescu se fac vinovaţi de aceste erori, care au oprit Pandurii să câştige în Giuleşti.
„Am fost furaţi. Aşa ceva nici înainte de ‘89 nu se întâmpla. Cu Dinamo trebuie să dai patru goluri să se pună două, cu Rapid trebuie să dai şase ca să-ţi pună unul. La Stromajer putem invoca fanta de lumină sau orice altă variantă interpretabilă de regulament, dar la Vranjkovic? Brigada de arbitri nu şi-a făcut treaba! Ar trebui să nu-şi primească banii pentru munca prestată. Se cheltuiesc aproape 300 de milioane de lei (vechi – n.r.) pentru ei, iar munca lor nu justifică aceste cheltuieli“, a declarat preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu. Acesta a invocat un sistem bine pus la punct controlat de LPF şi FRF, pe care cluburile îl acceptă tacit.
„Se spune că există un sistem foarte bine pus la punct. Toate acestea se întâmplă din cauza laşităţii noastre în relaţia cu federaţia şi cu liga. Dacă vrei dreptate, federaţia şi liga nu se mărginesc să negocieze actele de indisciplină. Negociază tot. (Arbitrii – n.r) Ar trebui deferiţi justiţiei. În afară de prejudiciul pe care-l aduc, de banii pe care jucătorii îi pierd din venituri, oamenii aceştia ar trebui să fie judecaţi de altcineva, nu de comisia de arbitri“, a spus Condescu.

Grigoraş, bucuros de joc

Pandurii Târgu Jiu a obţinut primul punct în deplasare din acest sezon, coborând de la „-9“ la „-8“ în clasamentul adevărului. Jocul echipei Pandurii şi atitudinea jucătorilor lui Grigoraş este lăudabilă.
„Cred că am practicat un joc bun contra unei echipe foarte bune, care primise un singur gol pe teren propriu, făcuse doar un meci egal cu liderul Oţelul Galaţi. Şi în partida cu Steaua am avut o primă repriză bună şi începutul celei de-a doua. Din păcate, nu am ştiut să ţinem de rezultat. Chiar dacă Rapidul are mai multe puncte, jucători extraordinari şi un public fantastic, cred că ne-am ridicat la nivelul adversarei şi ca joc, şi ca atitudine. Îi felicit pe jucători, pentru că dacă vom continua aşa, putem spera să rămânem în prima ligă. Mă bucur că am reuşit acest rezultat, dar importante sunt jocurile următoare. Pe mine mă bucură jocul şi atitudinea jucătorilor pe lângă rezultatul care îţi dă încredere în vederea jocurilor viitoare, foarte dificile, cu echipe cu care suntem în luptă directă la retrogradare“, a spus Grigoraş.

Copos vrea rejucarea meciului

Oamenii influenţi din fotbalul românesc s-au aliat aseară împotriva Rapidului, club acuzat că s-a folosit de arbitri să nu piardă cu Pandurii Târgu Jiu. Acţionarul majoritar al Rapidului, George Copos, a cerut ieri rejucarea partidei Rapid – Pandurii, scor 1-1, motivând greşelile mari de arbitraj.
„Am vorbit cu domnul Condescu (preşedintele clubului Pandurii – n.r.) şi am ajuns la un acord să rejucăm acest meci. Împreună vom face o propunere la LPF şi FRF pentru a rejuca această partidă, pentru că nu este nici în spiritul gorjenilor şi nici al giuleştenilor ca un arbitru să intervină de o asemenea manieră în stabilirea unui rezultat. Au fost greşeli foarte mari de arbitraj şi de o parte, şi de cealaltă, dar trebuie să fim de acord că au fost mai vizibile cele în defavoarea formaţiei Pandurii. Cei de la Pandurii au făcut un joc excepţional aseară (luni seară – n.r.). Trebuie să recunoaştem că au jucat mai bine decât noi, cel puţin în prima repriză nici n-am văzut mingea. Au o echipă frumoasă“, a declarat Copos pentru Mediafax. Propunerea lui Copos nu are nici un suport regulamentar, astfel că scorul va rămâne cel stabilit în teren, 1-1. „Nu există temei în plan regulamentar pentru redisputarea meciului. Lucrurile cred că sunt destul de clare“, a anunţat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

Drăgănescu şi Velicu, retrogradaţi la Liga a II-a

Clubul Pandurii Târgu Jiu a remis un memoriu către CCA şi LPF în care a sesizat „greşelile impardonabile ale brigăzii de arbitri“ din partida cu Rapid Bucureşti cerând să se ia măsuri în consecinţă. De asemenea, cei de la Pandurii au solicitat să nu mai fie delegaţi arbitri din Bucureşti la jocurile din Capitală. Gorjenii au pierdut puncte importante în acest tur din cauza greşelilor de arbitraj, fiindu-le anulat un gol valabil marcat în prelungiri cu Unirea Urziceni (etapa 1, scor 0-0), cu Dinamo, la scorul de 0-0 li s-a anulat un gol valabil (etapa a 3-a, scor 2-2), iar cu Rapid li s-au anulat două goluri valabile şi nu le-a fost acordat un penalti (etapa a 13-a, scro 1-1).
„Nu mai putem sta pasivi. Am pierdut pe mâna arbitrilor puncte care ne-ar fi scos din zona retrogradării“, a reacţionat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.  
Comitetul Executiv al CCA, întrunit ieri în şedinţă de urgenţă, a şi anunţat primele măsuri. „Au fost scoşi din corpul de arbitri de Liga I şi retrogradaţi la Liga II Mugurel Drăgănescu, Eduard Crângaşu, Bogdan Velicu şi Dragoş Iliescu. Au fost greşeli grave, care au influenţat rezultatele, iar prestaţiile lor au fost dezamăgitoare în ultimul timp. Îi aştept să vină cu cereri de retragere din arbitraj. Ar fi mai bine, mai fair-play, decât să ne înşelăm unii pe alţii. E mai bine să ne despărţim politicos“, a declarat pentru Mediafax şeful CCA, Vasile Avram. De asemenea, Avram a precizat că arbitrii Marian Balaci şi Ionel Ivan au fost reţinuţi de la delegări până la finalul turului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII