10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuveţii, cei mai fericiţi oaspeţi ai rundei

Juveţii, cei mai fericiţi oaspeţi ai rundei

Ghinionul cifrei 13, ce se părea că a lovit Oţelul în prelungirile meciului cu CFR Cluj, a fost anulat de Rapid şi Timişoara, cele două neputând profita de egalul înregistrat la Galaţi. Astfel, distanţa dintre moldoveni şi urmăritoarele de pe podium a rămas neschimbată.
Universitatea Craiova a mai bifat un succes, al 5-lea în „era Piţurcă“, şi se înscrie în lupta directă pentru Europa, distanţa de două puncte faţă de Steaua şi patru faţă de Dinamo putând fi recuperată dacă îşi va valorifica la maximum cele două atuuri: publicul de pe teren propriu şi jocul calitativ prestat de alb-albaştri.
FCM Târgu Mureş şi Bistriţa sunt formaţiile care au înregistrat cel mai mare salt în clasament, fiecare situându-se cu patru poziţii peste cele ocupate în runda precedentă.
Gloria a câştigat după două luni, perioadă în care au scos doar două puncte din 18 posibile. Cel de-al 12-lea rezultat de 0-0 din campionat a însemnat şi al 13-lea meci fără înfrângere pentru Timişoara, la polul opus situându-se Braşovul, echipa de sub Tâmpa necunoscând succesul din runda a 2-a. Sportul a realizat şi ea o contraperformanţă, „puştii“ din Regie izbutind doar 1 punct din runda  a 6-a până în a 13-a.
Gazdele şi-au adjudecat 5 partide, 3 meciuri s-au încheiat la egalitate, în timp ce singura victorie a oaspeţilor a fost cea obţinută de craioveni în Bărăgan.
Cordoş şi Gargorov au marcat primele lor goluri în Liga 1. Bulgarul este cel de-al 11-lea jucător din lotul „juveţilor“ ce a înscris pentru Universitatea în ediţia actuală, echipa cu cei mai mulţi marcatori fiind CFR, 12 fotbalişti. Reuşita ce a decis soarta punctelor la Urziceni a fost a 25-a izbutită de Dina în campionat, el evoluând în 123 de partide.
Andrei Cristea, Stere, J. Moraes, Boştină şi Gargorov au transformat lovituri de la 11 metri. Dinamo a ajuns la 8 penaltiuri acordate în stagiunea curentă, la polul opus situându-se Steaua, cu 7 penalizări.
Golul 300 al sezonului l-a izbutit J. Moraes. Totodată, acesta a fost al 4-lea gol consecutiv încasat de Steaua de la punctul cu var.
Pentru prima dată, în cele 13 etape scurse, Timişoara nu a marcat.
Ologu a bifat primele minute, el fiind al 21-lea jucător ce a evoluat în campionatul curent pentru „Ştiinţa“.
Liţu (Gaz), Giurgiu (Oţelul), Traore (CFR), Veloso (CFR) şi Machado (U Cluj) au fost eliminaţi. Numărul total al cartonaşelor roşii acordate de arbitri a ajuns la 41. Cei doi ceferişti clujeni au dus echipa din Gruia în fruntea ierarhiei eliminărilor în actuala stagiune, 6 penalizări.
Aproximativ 37.500 de iubitori ai fotbalului au vizionat din tribune cele 9 partide, fapt ce a dus media campionatului la circa 5.230 spectatori/meci.
Pentru a doua oară în sezonul actual, se înregistrează cel mai mare număr de străini prezenţi pe teren, 79 (40 la vizitatori), 65 dintre aceştia fiind titulari.
Statistică de
Liviu MANOLACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII