21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a fost apreciat de presa italiană

Mutu a fost apreciat de presa italiană

Internaţionalul român a revenit duminică pe teren după o absenţă de nouă luni şi şapte zile, dar echipa sa, Fiorentina, nu a reuşit decât un scor „alb“ în deplasarea de la Catania.

Atacantul Adrian Mutu (foto) a revenit pe teren după suspendarea de nouă luni primită pentru consum de sibutramină, dictată de Comitetul Olimpic Italian (CONI), fiind integralist în partida de duminică seară contra Cataniei, din deplasare, încheiată cu scorul de 0-0, meciul contând pentru etapa a 9-a în campionatul Italiei. Românul a fost cel mai periculos jucător al lui Sinisa Mihajlovic, şi-a trecut în cont patru ocazii de gol, cea mai mare fiind consemnată în minutul 7, când lovitura sa de cap a fost respinsă de Andujar, portarul Cataniei, însă pe final a scăzut ritmul, arătând că nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică.
Antrenorul Fiorentinei, Sinisa Mihajlovic, l-a lăudat pe Adrian Mutu la finalul partidei, spunând că piteşteanul „a făcut un meci bun“. „Catania este o deplasare dificilă, însă noi am reuşit să ne menţinem concentrarea pe parcursul partidei. Am făcut bine faza defensivă, dar am fost lipsiţi de ocazii în atac. Important era să nu pierdem. Când vom avea toţi jucătorii apţi, vom avea şi alte rezultate. Mutu a făcut un meci bun la revenire, el se înţelege bine cu Gilardino în atac“, a spus Mihajlovic, notează Mediafax.

„S-a luptat ca un leu“

Evoluţia lui Adrian Mutu din meciul cu Catania a fost apreciată şi de presa italiană, care i-a acordat note între 6 şi 6-5.
Site-ul violanews.com a notat că românul a fost singurul care a încercat să facă ceva: „În teren după nouă luni de suspendare, şi-a dovedit rapid pofta de gol, cu trei tentative în primele zece minute. A muncit şi pentru a ajuta apărarea. La reluare a obosit, însă este singurul care a încercat să facă ceva“.
Firenzeviola.it a scris că Mutu a fost o „bombă cu ceas ce a început să ticăie imediat“. „Trei ocazii în primele zece minute. Apoi şi-a pierdut din incisivitate, dar nu şi dorinţa de a juca. S-a prezentat în mare formă, chiar dacă a lipsit nouă luni“, a notat sursa citată, în timp ce fiorentina.it a considerat că piteşteanul nu trebuia să bifeze întregul meci: „A revenit după nouă luni, direct titular. A luptat ca un leu, a încercat totul, cu siguranţă a fost cel mai periculos. În repriza secundă trebuia înlocuit“.
Firenzerepubblica.it a subliniat că Mutu nu este încă pregătit sută la sută, dar are „calitate şi viziune a jocului, iar Fiorentina cu el în teren arată cu totul altfel“, de aceeaşi părere fiind şi jurnaliştii de la calciotoscano.it, care au precizat că „«Fenomenul» a revenit, iar Fiorentina a devenit mult mai periculoasă, Mutu fiind un pericol constant“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS