11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu, încă un titlu

Marius Ionescu, încă un titlu

Atletul de la CSM Craiova a mai obţinut două medalii de aur, la individual şi pe echipe, la Campionatul Naţional de cros, desfăşurat în Băile Felix.

Atleţii legitimaţi la cluburile din Oltenia au obţinut rezultate bune la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de cros, competiţie desfăşurată sâmbătă, în localitatea Băile Felix. Oltenii s-au întors cu nouă medalii, dintre care cinci titluri naţionale, trei medalii de argint şi una de bronz.
Marius Ionescu, de la CSM Craiova, şi-a îndeplinit obiectivul, reuşind să câştige cursa seniorilor (10 kilometri) şi medalie de aur la echipe, alături de colegii săi de club Daniel Betej (locul 4), Alin Florea (locul 7), Mădălin Ionescu (locul 9) şi Marius Buşcă (locul 10).

Bobocel, aur
şi la senioare

La senioare s-a impus severineanca Ancuţa Bobocel, sportivă aflată în dublă legitimare CS Dinamo – CSM Drobeta Turnu Severin. „Campionatul Naţional de cros este o competiţie dragă mie, la care mi-am propus doar să câştig medalia de aur. A fost primul an în care am concurat la seniori. Am încheiat anul competiţional cu bine, acum mai rămân aici, în Băile Felix, să mă pregătesc pentru sezonul de sală“, a declarat ieri Ancuţa Bobocel.
Tot medalie de aur au obţinut şi Ioana Doagă, de la CS Universitatea Craiova – CSM Piteşti, la junioare (4 kilometri), dar şi echipa masculină de juniori de la CS Pandurii Târgu Jiu, alcătuită din sportivii Alexandru Staicu (locul 9), Alin Drondoie (locul 11), Ionuţ Iordache (locul 13), Alexandru Dobriţescu (locul 16) şi Iulian Neamţu (locul 39).
CSM Craiova a mai câştigat şi două medalii de argint, prin Alexandru Ghinea, la tineret, sportiv aflat în dublă legitimare cu CSU Reşiţa, dar şi prin echipa feminină de tineret (Andreea Ghiţă – locul 9, Melania Ruican – locul 11, Simona Potecaru – locul 12, Adela Pasăre – locul 13). Tot pe a doua treaptă a podiumului a urcat şi echipa masculină de tineret de la CS Pandurii Târgu Jiu (Gabriel Gorun – locul 5, Eugen Sorop – locul 7, Dumitru Marica – locul 15, Andrei Drondoie – locul 17). Medalia de bronz a fost câştigată de echipa feminină de junioare de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova, pentru care au punctat Luminiţa Achim (dublă legitimare cu CS Universitatea Craiova) – locul 10, Ionela Dincă – locul 17, Maria Gângioveanu – locul 26 şi Adelina Tănasie (dublă legitimare cu CS Universitatea Craiova) – locul 29.
Competiţia a reunit la start 221 de atleţi (85 la feminin, 136 la masculin), de la 74 de cluburi din ţară.

Felix, o gazdă primitoare

„Băile Felix merita să organizeze un campionat naţional de atletism, sport cu o istorie şi o tradiţie de peste o sută de ani în această zonă. Băile Felix au fost decenii la rând o gazdă primitoare pentru loturile naţionale de atletism aflate în pregătiri, mai ales în perioada iernii. Şi eu m-am pregătit şi antrenat aici şi revin de fiecare dată cu plăcere“, a declarat Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA). Nu au lipsit de la acest concurs antrenorul federal Zsolt Gyongyossi şi soţia sa, fosta campioană europeană, mondială şi olimpică Gabriela Szabo, dar nici secretarul general al FRA, Ioan Buligă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS