5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Vreau doi-trei atacanţi

Grigoraş: Vreau doi-trei atacanţi

Nemulţumit de calitatea atacanţilor pe care-i are la dispoziţie, tehnicianul Petre Grigoraş îşi doreşte în iarnă să restructureze din temelii compartimentul ofensiv. Grigoraş are şi motive… Înaintea meciurilor de aseară, Pandurii Târgu Jiu avea, după Unirea Urziceni, cel mai slab atac din Liga I, iar dintre atacanţii săi doar unul singur a reuşit să puncteze. Bogdan Apostu şi-a trecut în cont două goluri în etapa a şaptea contra Universităţii Craiova, în timp ce Jaka Stromajer (257 de minute jucate), Adrian Iordache (422 de minute), Alexandru Ciucur (24 de minute) şi Andrei Antohi (158 de minute) nu s-au întâlnit cu golul în acest sezon. Celelalte cinci reuşite ale oltenilor de până la meciul de aseară din Giuleşti au fost marcate de mijlocaşi: Orac (2 goluri), iar Brata şi Ilie Iordache, câte unul.
De altfel, Pandurii nu a avut niciodată în scurta istorie de cinci sezoane în Liga I un atac de valoare. Sorin Vintilescu, autor a şase goluri, în ediţia 2006-2007, este, în continuare, cel mai bun marcator al gorjenilor. Sezonul trecut, Pandurii a retrogradat, încheind campionatul cu cel mai slab atac din Liga I, 19 goluri în 34 de etape. Prin comparaţie, Politehnica Iaşi şi Ceahlăul Piatra Neamţ, şi ele retrogradate, au înscris câte 28 de goluri. Pentru a evita scenariul din campionatul trecut, tehnicianul Petre Grigoraş solicită conducerii clubului transferul în iarnă a măcar doi atacanţi de valoare. „Atacanţilor mei le e frică să dea gol, să ajungă la poartă. Având al doilea atac din ţară, cu 7 goluri, după Unirea Uriziceni care are 6 goluri în 12 etape, e şi un handicap psihic în afara lipsei unor jucători de poartă. Pandurii, de-a lungul istoriei în Liga I, cred că nu a depăşit recordul lui Vintilescu, cu 6 goluri într-un sezon. Un vârf de atac să dea 6 goluri e puţin! Dacă nici acest «record» nu a putut fi egalat, vă daţi seama că problema atacanţilor nu este de astăzi, ci de mult timp. Eu, personal, în iarnă, dacă cei din conducere mă vor ajuta, bineînţeles, am şi câteva propuneri, nu am nevoie de absolut nimic la echipă decât de atacanţi. Dacă îmi vor aduce doi-trei atacanţi sunt convins că echipa se va salva. Toţi sunt din Liga I, dar nu vă gândiţi la jucători de la Steaua, Dinamo, CFR Cluj, că acolo e închisă poarta“, a declarat Grigoraş înaintea partidei cu Rapid de aseară.

„Grig“ începe construcţia de la vârf

Antrenorul Grigoraş a preluat Pandurii Târgu Jiu înaintea etapei a XI-a a acestui sezon, când perioada de transferuri se încheiase, astfel că nu a avut nici un cuvânt de spus în alcătuirea actualului lot de jucători. Ionuţ Badea şi-a ales cu cine să lucreze, majoritatea fotbaliştilor venind împreună cu el de la Internaţional Curtea de Argeş. Actualul tehnician a renunţat deja la doi jucători, Murgan şi Ghindeanu, iar din iarnă, probabil, Pandurii se vor despărţi şi de alţi jucători, lotul fiind considerat de către „Grig“ prea numeros. Jocurile rămase de disputat din acest an vor fi un criteriu serios de selecţie pentru panduri, iar cine nu va face faţă cerinţelor lui Grigoraş va pleca. Adept declarat al jocului ofensiv, Petre Grigoraş începe reconstrucţia pandurilor de la atacanţi, iar pentru asta e nevoie de investiţii în iarnă. Dacă în trecut doar doi impresari, Adrian Ilie şi Zvonko Milojkovic, au avut porţile deschise la Târgu Jiu, acum Grig este dispus să testeze şi alte surse. „Sunt atent la propunerile de jucători. Nu a avut ce să mi se propună pentru că am venit într-un moment în care nu se mai puteau face transferuri. Aşa că, până în iarnă, propunerile au fost făcute de altcineva şi eu trebuie să lucrez cu ce am la dispoziţie în momentul de faţă chiar dacă, fiţi convinşi, mi-aş dori trei-patru atacanţi. Dacă alţii încep construcţia unei echipe cu un portar bun, o linie de apărare bună, eu aş vrea trei-patru atacanţi buni“, a spus tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS