16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu căzut capete la Gaz Metan CFR

Au căzut capete la Gaz Metan CFR

Incidentul de la meciul cu Poli Iaşi nu a rămas fără urmări, sponsorul principal modificând staff-ul craiovean.

Nefericitul incident din timpul meciului de sâmbătă, cu Poli Iaşi, când, din neglijenţă, Gaz Metan CFR a evoluat timp de trei minute cu un singur jucător Under 21 şi nu cu doi, cum prevede regulamentul, motiv pentru care va pierde meciul la „masa verde“, nu a fost trecut cu vederea de principalul sponsor, Romgaz. În urma unei anchete interne, Consiliul de Administraţie al clubului, la care nu au participat reprezentanţii CFR, a luat o serie de măsuri în privinţa staff-ului tehnic, expuse ieri de preşedintele de onoare al clubului, Costel Curcă. „Ţin să precizez că reprezint sponsorul principal şi pe ceilaţi parteneri ai săi, deci fac o delimitare în ceea ce priveşte CFR-ul, declaraţiile urmând să fie date în numele Gaz Metan. Ca urmare a evenimentelor petrecute sâmbătă, la meciul cu Poli Iaşi, sponsorul nostru oficial şi ceilalţi parteneri au fost foarte deranjaţi şi au vrut să ştie cine a fost vinovat de întâmplare şi ce măsuri s-au luat. Având în vedere că noi suntem majoritari în acest club, în cadrul unei întâlniri avute la Ploieşti, am luat câteva măsuri. Începând de astăzi (ieri – n.r.), banca tehnică a suferit unele schimbări, «Jerry» Gane urmând să ocupe în continuare postul de antrenor principal, dar antrenori secunzi nu vor mai fi Ionel Luţă şi Marian Vulpe, ci Ionuţ Pătrană, care va fi şi jucător, şi Dan Păsărin, care se va ocupa de portari. De asemenea, Marian Zaharia se va ocupa de organizarea meciurilor, însă Viorel Neaţu va fi delegatul echipei, iar Ion Borcoş va trece de la postul de preparator fizic, la cel de magaziner. De asemenea, «Jerry» Gane şi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic au fost sancţionaţi cu reducerea cu 20 la sută a salariului pe următoarele două luni“, a spus Costel Curcă, explicând că aceste decizii au putut fi luate deoarece „avem un protocol semnat cu CFR în care se stipulează că Gaz Metan poate numi echipa tehnică, fiind principalul finanţator“.

„Nu ştiu dacă Frăţică şi-a dat demisia“

Venind vorba despre demisia preşedintelui Gheorghe Frăţică, reprezentantul CFR-ului, Costel Curcă a afirmat că nu ştie nimic, recunoscând totodată că nu l-a informat pe acesta cu privire la schimbările suferite. „Eu nu am primit nici o demisie scrisă din partea lui Frăţică. A apărut pe site-ul clubului?! Nu ştiam. Nu am mai vorbit cu dânsul în ultimul timp, de la meci mai exact. Nici la telefon nu am vorbit. Nu ştiu dacă Gheorghe Frăţică ştie ce schimbări au loc, dar află de la voi, din presă. O să-l informăm despre deciziile luate. Dacă nu vrea să mai continue, e treaba dânsului, noi nu vom pune vreun preşedinte interimar până la iarnă, când vom trage linie din nou“, a spus Curcă, explicând că „nu există nici o tensiune între cele două părţi“: „Această formulă va continua până la finalul turului, după aceea vom discuta cu partenerii noştri de la CFR şi vom vedea ce va fi. Nu putem spune ce se va întâmpla la iarnă, dar e sigur că până la finalul turului vom juca la Depou. După, rămâne de văzut, dar pot spune că în acest moment nu există tensiuni între Gaz Metan şi CFR“. Întrebat dacă oraşul Craiova va avea în continuare o echipă în Liga a II-a în cazul în care cele două părţi vor înceta colaborarea, Costea Curcă a răspuns prompt „Da“, punctând că „Gaz Metan are resurse să susţină de unul singur echipa“.
„Jerry“ Gane a afirmat încă o dată că este principalul vinovat, regretând că „secunzii“ săi nu au fost atenţi şi nu l-au avertizat. „Susţin, în continuare, că sunt principalul vinovat, dar eu eram preocupat de joc, pentru că noi, antrenorii, trăim altfel meciul… Dacă eu eram în febra jocului, ei ar fi trebuit să fie mai lucizi şi să observe neregula. Îmi pare rău, nespus de rău că s-a ajuns aici“, a spus Gane.
Dacă noul antrenor cu portarii, Dan Păsărin, nu a fost prezent la conferinţa de presă, celălalt secund, Ionuţ Pătrană, a venit şi a promis că va uita de prietenii şi va încerca să profite de şansa oferită: „Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat, dar trebuie să mergem mai departe. Voi uita de prietenii, pentru că acum am o responsabilitate mare şi sper să facem o treabă bună“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII