8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUitaţi meciul cu FC Vaslui!

Uitaţi meciul cu FC Vaslui!

Înainte de meciul de sâmbătă al Universităţii, managerul-antrenor Victor Piţurcă a spus răspicat că abia după întâlnirea cu echipa lui Porumboiu putem vorbi de cupe europene la Craiova… Entuziasmul oltenilor după seria de rezultate bune a fost justificat, echipa juca fotbal, a prins pofta golurilor, iar efectul Victor Piţurcă este vizibil, dar Piţi este un om cu capul pe umeri şi ştie cum se „haleşte“ fotbalul. Suporterii Ştiinţei au revenit lângă echipă, iar sâmbătă a fost o demonstraţie de ataşament faţă de „campioana unei mari iubiri“, o demonstraţie şi, în acelaşi timp, o lecţie pentru suporterii Capitalei, preocupaţi mai mult de scandaluri. De fapt, fanii Ştiinţei nu s-au îndepărtat de iubirea alb-albastră, ci ei au fost oarecum îndepărtaţi de rezultate şi, mai ales, de acea decizie bizară de a juca la Turnu Severin.
Revenind la zi, adică la ziua… neagră de sâmbătă, trebuie spus că acest meci pierdut de Craiova ar trebui tratat ca un fel de duş înaintea partidelor destul de dificile care urmează în acest final de sezon de toamnă.
Preşedintele LPF, Mitică Dragomir, zice că Universitatea a pierdut din cauza lipsei de experienţă. Şi, într-un fel, are dreptate. În urmă cu doar şase luni, Craiova lupta pe baricadele de la Turnu Severin pentru evitarea retrogradării, iar acum, aproape aceeaşi echipă, luptă pentru Europa League! E un salt totuşi uriaş. Când comentăm meciul cu FC Vaslui de sâmbătă trebuie să privim această parte a „paharului“, a saltului de la candidata la retrogradare la candidata la cupele europene: în 22 mai 2010, la Turnu Severin, Ştiinţa învingea, cu 3-0, pe actualul lider, Oţelul Galaţi (cu acelaşi Cristi Balaj la centru), şi astfel oltenii au rămas în Liga I. Acum, pe 23 octombrie, Craiova a luptat pentru accederea în cupele europene. Doar portarul Stanca, Ciucă şi Gargorov sunt jucători noi la Universitatea faţă de momentul din mai 2010.
Un suporter al Ştiinţei opina deunăzi că moldovenii au o echipă mai solidă decât Craiova şi că, dacă abordam jocul curajos încă din prima, îi băteam fără probleme. Şi suporterul alb-albastru are dreptate. Ştiţi însă cum e povestea în fotbal, că de pe margine toţi suntem antrenori, selecţioneri şamd. Este însă clar că, în prezent, FC Vaslui are o echipă competitivă, alcătuită cu bani mulţi şi în timp. A jucat şi în cupele europene, iar patronul, Adrian Porumboiu, a investit mulţi bani în ultimii ani. În etapa precedentă de campionat, FC Vaslui ne-a „avertizat“ că va veni la Craiova pentru a nu pierde: a spulberat campioana en-titre, CFR Cluj, scor 5-3 pentru vasluieni!
Cum bine zicea antrenorul Eugen Neagoe, acest meci de sâmbătă, Universitatea – FC Vaslui 0-1, trebuie uitat deoarece mâine şi luni Ştiinţa are de disputat alte două partide dificile, ambele în deplasare: cu Pandurii (în optimile Cupei României) şi cu Unirea Urziceni (în campionat). Elevii lui Piţi atacă cupele europene pe două fronturi, iar în meciul de la Târgu Jiu vor să-i facă un cadou preşedintelui Silvian Cristescu de ziua lui de naştere de vineri: calificarea Universităţii în sferturile de finală ale Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS