12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBellu îşi felicită gimnastele

Bellu îşi felicită gimnastele

„Aurul“ Anei Porgras de la bârnă şi „argintul“ Dianei Chelaru de la sol, obţinute la CM de la Rotterdam, au reaprins speranţa în tabăra română în privinţa JO din 2012, de la Londra.

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a afirmat, la revenirea în ţară de la CM de la Rotterdam, că fetele au reuşit performanţe notabile în Olanda. „Este important că, după o perioadă grea, în care fetele a trebuit să depăşească momente dificile, cu accidentări, recuperare după accidentări, creştere în potenţial fizic şi tehnic, au totuşi satisfacţia că au obţinut nişte performanţe notabile, după părerea mea“, a concluzionat Bellu, conform Agerpres. „Am văzut foarte multe gimnaste care nu au fost în finale, dar au mare potenţial la concursul pe echipe sau individual compus, am văzut gimnaste de 23, 24 şi 25 de ani care nu numai că au obţinut titluri mondiale, de exemplu la sărituri şi paralele, dar ele se dovedesc viabile inclusiv pentru JO de vară din 2012, de la Londra. Vârsta până în 25-26 de ani nu mai reprezintă un prag pe care o gimnastă să nu îl poată trece. De aceea, şi gimnastele noastre trebuie să înţeleagă că a face două cicluri olimpice nu este decât un mod de a-şi dovedi valoare şi a-şi prelungi viaţa de sportive de performanţă“, a mai spus Bellu.

Ana Porgras e fericită

Gimnasta Ana Porgras, campioană mondială la bârnă, a spus că a realizat că poate cuceri aurul doar după ce a văzut nota primită pentru exerciţiu. „Când m-am dat jos de pe bârnă şi după ce am văzut nota am spus că nu cred că o să ia cineva o notă mai mare. Atunci m-am gândit prima dată că pot deveni campioană mondială. Am avut emoţii, ca la fiecare concurs. A fost foarte frumos. Când m-am apucat de gimnastică, nici nu mă gândeam că voi ajunge la acest rezultat. Pe parcurs însă, totul s-a schimbat“, a mai spus Porgras pe Aeroportul internaţional „Henri Coandă“. Întrebată cui dedică această medalie de aur, Ana a declarat: „Prima dată antrenorilor, ei au fost mereu alături de mine şi m-au ajutat, apoi familiei mele“.
Cealaltă performeră a României, Diana Chelaru, medaliată cu argint la sol, a afirmat că reuşita îi dă multă încredere: „Eu nu dedic medalia nimănui, este numai pentru mine. M-am antrenat foarte mult pentru aterizări şi am reuşit un exerciţiu bun în finala de sol. Nu ştiu programul din zilele următoare, profesorii decid ce o să facem în viitor“.
Gimnaştii au fost întâmpinaţi cu flori de Doina Melinte, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, de reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică şi de directori ai direcţiilor judeţene de unde provin sportivele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS