10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer a scris istorie la Stockholm

Federer a scris istorie la Stockholm

Fostul lider al clasamentului ATP, elveţianul Roger Federer, a obţinut o victorie mare la Openul de la Stockholm (531.000 de euro), câştigând cel de-a 64-lea său titlu din carieră, după ce l-a întrecut în finală pe germanul Florian Mayer, scor 6-4, 6-3. Cu acest nou titlu obţinut, „Extraterestrul“ l-a egalat pe americanul Pete Sampras la numărul de trofee ATP câştigate. „E fantastic să vin aici, să fac faţă presiunii şi să fiu capabil să câştig până la final. A fost o finală cu adevărat dificilă, Mayer a jucat foarte bine, aşa că sunt fericit. A fost o săptămână dificilă. Am venit de la Shanghai, unde am jucat cinci meciuri“, a spus Federer, conform Hotnews.
Elveţianul Roger Federer l-a egalat pe Pete Sampras la numărul de titluri ATP, într-un clasament condus de Jimmy Connors cu 109 titluri ATP, urmat de Ivan Lendl (94) şi John McEnroe (77). Compatriotul nostru, Ilie Năstase, este al şaptelea, cu 57 de turnee profesioniste obţinute.
Elveţianul se mai poate lăuda cu faptul că a câştigat câte un titlu în 18 ţări diferite. Vineri, Federer a câştigat al 50-lea său meci din acest an, devenind al cincilea jucător care câştigă 50 de meciuri pe sezon în cel puţin nouă ani consecutivi, în era Open.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS