27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, pe valul... Europa League

Ştiinţa, pe valul… Europa League

FC Braşov – Universitatea 0-3. A fost încă un joc care ne-a confirmat că managerul general Victor Piţurcă împreună cu antrenorii Neagoe şi Boldici fac lucruri deosebite la echipă, iar asta se vede în teren, prin evoluţiile jucătorilor alb-albaştri, de câteva etape. E clar, suntem pe val, pe… valul Europa League. FC Braşov n-a arătat, aşa cum se anticipa, ca o nucă tare acasă. Universitatea a avut însă unele emoţii în prima repriză, iar jucătorul care a creat ceva probleme în careul nostru a fost… Stanca, portarul nostru! Putea să ni se întâmple şi nouă cum i s-a întâmplat Stelei, în derbiul cu Dinamo, în care portarul Tătăruşanu a avut unele intervenţii neinspirate. Dumnezeu a fost de partea noastră şi am avut şansă, adică am scăpat cu faţa curată, ba, mai mult, am condus la pauză cu 1-0,
printr-un autogol. Universita-tea, în a doua repriză, a jucat aşa cum şi-a propus, aşa cum îşi doresc suporterii: pragmatic, eficace pe tabela de marcaj. Scorul de neprezentare cu care a învins Craiova luni seară demonstrează că echipa Băniei a devenit o forţă. Sigur, mai este până la capătul tunelului, dar altfel discutăm acum cu granzii campionatului, altfel visăm. Meciurile grele însă de acum vin! Întâlnim echipe care, ca şi noi, îşi doresc o calificare în cupele europene.
Prima confruntare este sâmbătă, cu FC Vaslui, meci în care moldovenii vin în Craiova după un rezultat bun, 5-3 cu campioana ediţiei trecute, CFR Cluj. Este momentul să vedem o Ştiinţa matură în teren, o echipă care trebuie să-şi ia revanşa pentru meciul din finalul campionatului 2008/2009, Universitatea – FC Vaslui 0-1. E momentul ca suporterii olteni să demonstreze că „Ion Oblemenco“ este stadionul în care se joacă fotbal, iar manifestările fanilor sunt civilizate, numai de încurajare. Voi fi în tribună, voi fi susţinătorul Ştiinţei! Îmi plac meciurile tari…
Pandurii – Sportul 1-0. În sfârşit, un joc bun al gorjenilor, pregătiţi acum de un meseriaş, Petre Grigoraş. Prin cele trei puncte obţinute, Pandurii au părăsit ultima poziţie din clasament, dând speranţe că ar putea ieşi din zona retrogradabilă. Etapa următoare îi aşteaptă însă un meci foarte dificil, cu Steaua, în Ghencea.
Dinamo – Steaua 2-1. Steaua a jucat mai bine, s-a văzut mai bine la… televizor. Doi stelişti au făcut însă greşeli individuale impardonabile pentru statutul lor de titulari la Steaua şi de internaţionali A – Apostol şi Tătăruşanu -, iar asta a făcut ca Dinamo să fie echipa câştigătoare. Săptămâna trecută s-a scris zilnic de aşa-zisul derbi de România, Dinamo – Steaua… Este un fel de derbi al Daciadei!
Oţelul – un lider surprinzător. „Oţelarii“ sunt de la Dunăre, au mâncat peşte mult în perioada asta şi văd că fosforul le face bine! Surprinzător sau nu, o echipă din provincie, nebăgată în seamă, a ajuns pe primul loc.
Despre subsolul clasamentului: la retrogradare cam încep să se aşeze lucrurile. Sigur, mai sunt multe, multe etape până la final, pot fi destule surprize. Totuşi, zic că echipele care au promovat în vară se cam întorc de unde au venit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII