9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi: Se deschide portiţa, începem şi noi să visăm

Piţi: Se deschide portiţa, începem şi noi să visăm

Pentru prima dată de când a preluat Ştiinţa, managerul general al Universităţii a dat declaraţii după meci, anunţând oficial că alb-albaştrii intră cu adevărat în lupta pentru cupele europene dacă înving sâmbătă FC Vaslui.

După victoria clară de sub Tâmpa, Universitatea a intrat în hora echipelor cu pretenţii în acest sezon, iar atmosfera s-a detensionat. Echipa a căpătat încredere, a început să joace un fotbal care place ochiului, ştie când să facă spectacol şi când să joace la rezultat. Luni seară, pentru prima dată de la preluarea grupării din Bănie, managerul general Victor Piţurcă a dat declaraţii „la cald“, după ce în prealabil a mers împreună cu jucătorii să salute galeria alb-albastră prezentă la Braşov. „Sunt fericit, era foarte important să câştigăm. Acum deja mă gândesc la meciul cu Vaslui, însă este foarte bine că am ajuns şi noi pe plus la adevăr (+1 – n.r.) şi se deschide portiţa, începem şi noi să visăm. Nu e important că am dat trei goluri, ci că am luat trei puncte. Nici nu ştiu pe ce loc suntem în clasament. Ca joc, suntem în grafic, nesperat de bine. Jucătorii au început să joace fotbal şi se vede. După meciul cu Vaslui, vom vedea dacă ne putem gândi la cupele europene. Va fi greu cu Vasluiul, au jucători de valoare şi au avut şi câteva zile de odihnă în plus. Dar oltenii se refac repede. Nici nu mă gândesc ca stadionul să nu fie plin, să vadă mass-media ce e la Craiova, chiar dacă nu e derbi!“, a spus Piţurcă la Digisport.

Juveţii, primii învingători la Braşov

Şi antrenorul Eugen Neagoe era foarte fericit după meci, subliniind faptul că victoria craiovenilor sub Tâmpa este o premieră în acest sezon pentru adversarele „stegarilor“ în meciurile de acasă. „Băieţii merită felicitări după acest joc. Mergem pe un drum ascendent şi se vede că jucăm tot mai bine de la meci la meci. Când învingi cu 3-0 în deplasare, nu prea ai multe de spus. FC Braşov este o echipă bună, însă noi am fost superiori în jocul din această seară. Suntem fericiţi că am devenit prima formaţie care câştigă la Braşov în acest campionat. Rezultatul final reflectă perfect desfăşurarea situaţiei din teren. Băieţii au muncit mult şi am obţinut o victorie pe deplin meritată. Ştiam că vom întâlni un adversar incomod, care cedează greu puncte pe propriul teren, însă am fost mai maturi şi mai lucizi decât rivalii noştri“, a declarat „Geană“ la conferinţa de presă.
Patronul Adrian Mititelu a vorbit şi el la Digisport despre reuşita alb-albaştrilor, anunţând că aşteaptă un trofeu de la Piţurcă şi compania: „Am câştigat meritat. Eu sunt tatăl optimiştilor, sunt visător şi dintotdeauna am crezut în valoarea jucătorilor, dar nu am avut continuitate până acum. Sper ca, de această dată, odată cu venirea lui Victor Piţurcă, să avem o continuitate care să ne ducă la câştigarea unui trofeu, nu contează dacă acum sau la anul. Florin Costea va reintra cu siguranţă în ultimele etape. Mihai Costea e un jucător la fel de important ca şi Florin. Ne-a lipsit şi Iliev. Este exclusiv meritul lui Piţurcă pentru ce se întâmplă acum! Am fost din minutul 1 şi până în ultimul minut peste cei de la FC Braşov“.

„Prepe“ şi ai lui
s-au ţinut de cuvânt

Craiovenii s-au ţinut de cuvât şi au reuşit să obţină victoria promisă în memoria lui Zoltan Crişan, comemorat de curând de iubitorii fotbalului din Bănie. Căpitanul Universităţii, Andrei Prepeliţă, a dezvăluit că s-ar fi mulţumit şi cu o victorie la limită, dar a recunoscut că se gândeşte la un loc de cupă europeană în ediţia următoare. „A fost un meci greu, cu o echipă bună, dar am câştigat. Şi cu 1-0 dacă băteam era foarte bine, nu ne-am propus să câştigăm cu 3-0. Important e că am învins. Uşor-uşor sper să ajungem unde ne dorim toţi. Clubul acesta merită mult mai mult, n-am mai jucat de mult într-o cupă europeană. Sper să o facem la anul“, a  spus „Prepe“.
Atacantul Alex Piţurcă este de părere că rezultatul reflectă realitatea din teren şi a vorbit despre statutul special pe care îl are la Universitatea: „Prin prisma rezultatelor, e bine că a venit tata. Se vede mâna lui. Când jucăm cu celelalte echipe, suntem peste ele la toate capitolele. Dar nu venirea tatălui meu m-a titularizat, eu jucam şi înainte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII