14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapă cu record de goluri

Etapă cu record de goluri

La retrogradare, Braşovul a înregistrat al nouălea meci consecutiv fără victorie şi a coborât pe 14, pe 15 – Târgu Mureş, pe 16 – Bistriţa, apoi Pandurii, gorjenii cedând lanterna roşie celor de la Sportul.
Cu două penaltiuri primite în derbi, Dinamo a ajuns la cota 7, şase fiind transformate. La polul opus, Steaua este formaţia cea mai sancţionată, împotriva ei dictându-se şase lovituri de la 11 m.
Pentru prima oară în ediţia curentă, nu s-au înregistrat rezultate de egalitate.
Candido, Maksumic, Beta, Lungu şi Bordeanu Alin au debutat în prima divizie.
Maftei a jucat meciul 250 în Liga 1, G. Paraschiv – partida 150, iar Culio şi Fl Lazăr au bifat a 100-a prezenţă în campionatul României.
Etapa a 11-a a consemnat cele mai multe goluri marcate în sezonul actual, 32. Cu doar zece meciuri unde s-au bifat remize albe, dar cu patru jocuri în care s-au marcat câte opt goluri, Liga 1 înregistrează cea mai bună medie de goluri pe meci după disputarea rundei a 11-a, din ediţia 2003/2004 până-n prezent, aproape 2,71 goluri/meci.
Nicoară (Brăneşti) şi Machado („U“ Cluj) au marcat în premieră în campionatul României.
S-au mai contabilizat în actuala etapă cinci duble, un autogol şi cinci goluri din penalti. Jucătorul ilfovean Olariu a înscris al cincilea gol din lovitură de pedeapsă, acesta fiind jucătorul cu cele mai multe penaltiuri transformate în ediţia curentă.
Prima reuşită a lui Ianis Zicu din meciul cu Târgu Mureş a adus golul 50 pentru machedon. „Spadacio“ a ajuns la cota 20. Dorel Stoica a devenit al doilea fotbalist ce marchează pentru două echipe în sezonul curent, golul său din poarta lui Mincă fiind al zecelea în Liga 1. Mijlocaşul „Ştiinţei“ este al zecelea marcator din cei 18 jucători de câmp ce au bifat prezenţe pentru olteni în sezonul 2010/2011, doar CFR având mai mulţi marcatori (11) decât Universitatea şi Oţelul (10).
Stancu l-a egalat pe Eric în clasamentul golgheterilor, ambii având opt reuşite.
Todea (Gaz Metan) şi Sârghi (Oţelul) au fost eliminaţi în runda a 11-a. În total, în cele 99 de partide jucate de la începutul campionatului s-au contabilizat 34 de cartonaşe roşii.
74 de străini au evoluat în runda a 11-a, 63 fiind titulari. Ei au înscris 11 goluri, reuşitele ducând la 85 numărul golurilor marcate de aceştia în campionatul actual.
Statistică de
Liviu MANOLACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS