10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, singura variantă pentru gorjeni

Victoria, singura variantă pentru gorjeni

Fără nici o extremă dreapta aptă în lot, Vukas şi Apolzan fiind accidentaţi, Energia Pandurii Târgu Jiu nu concepe să rateze victoria pe terenul formaţiei Minaur Baia Mare, joc din etapa a VII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Programată iniţial sâmbătă, la ora 17.00, partida se va disputa tot astăzi, dar de la ora 11.00, lucru care-l nemulţumeşte pe tehnicianul gorjenilor. „Mă deranjează că vom juca de la ora 11.00. Acesta este regulamentul, gazdele aleg ora. Noi jucăm de obieci după-amiaza, acum asta e situaţia“, a spus Vasile Stângă. Energia nu poate conta la Baia Mare nici pe Vukas, care e plecat la Belgrad pentru un consult după ce i-a apărut la cot o umflătură, şi nici pe Apolzan. „O să improvizăm cu veşnicul polivalent Enache, poate improvizăm cu Sandu Iacob sau Criciotoiu. Indiferent cine joacă, nu există  altă variantă decât victoria. Nu ne putem gândi la altceva“, a mai spus Stângă. Tehnicianul nu cunoaşte situaţia din lotul băimărenilor care au suspendat zece jucători, Sas, Vasile, Bistrian, Bursuc, Rogoz, V. Popescu, Mazilu, Stere, Moldovan şi Steriu, dar care pot reveni oricând pe teren dacă li se plătesc drepturile salariale. „Va fi un meci greu, tot timpul am avut partide dificile acolo. Avem şi alţi accidentaţi, ambele extreme drepte nu vor juca. Asta e situaţia, mergem să câştigăm. Sper că s-au terminat surprizele. Este un meci crucial şi, ca să avem linişte în cele trei săptămâni de pauză care urmează, trebuie să câştigăm. Şi-au dat şi băieţii seama că trebuie luate lucrurile în serios, nu mai este de glumă, mai ales la partide de genul Baia Mare. Toţi vor să facem un meci bun şi să câştigăm“, a declarat Stângă.

Cinci la naţională

Liga Naţională de handbal masculin ia o pauză de trei săptămâni după etapa a VII-a, perioadă în care naţionala României va participa la turneul amical dotat cu Trofeul „Carpaţi“, organizat la Oradea alături de selecţionatele Belarusului, Macedoniei şi Tunisiei. Selecţionerul a chemat sub tricolor cinci elevi de-ai săi de la Energia, Florea, Criciotoiu, Novanc, Ciobanu şi Savenco. Energia va continua pregătirile la Târgu Jiu sub comanda secundului Mircea Bedivan şi va onora invitaţia la un turneu amical la Turda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS