11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTineretul lui Săndoi vrea să cucerească Anglia

Tineretul lui Săndoi vrea să cucerească Anglia

Anglia – România
Stadion
„Carrow Road“, Norwich, astăzi, ora 21.30 (Dolce Sport)
Formaţii probabile:
Anglia:
Fielding – Bertrand, Phil Jones, Mancienne, Kyle Walker – Muamba, Wilshere, Albrighton, Rose – Delfouneso, Welbeck. Selecţioner: Stuart Pearce.
România: Lung Jr. – Măţel, V. Găman, Papp, Bărboianu – Gardoş – Torje, I. Neagu, Bicfalvi, Hora – Sburlea. Selecţioner: Emil Săndoi.

Săndoi şi băieţii săi vor să ducă România la Campionatul European în urma barajului cu selecţionata Under 21 a Albionului, prima manşă fiind programată în această seară.

Naţionala Under 21 a României nu a mai fost prezentă la Campionatul European de tineret de pe vremea când era pregătită de Victor Piţurcă, actualul antrenor al Craiovei. Se întâmpla în anul 1998, când competiţia a fost organizată de România. Astăzi, tricolorii mici, pregătiţi de unul dintre foştii elevi ai lui Piţi, Emil Săndoi, vor juca la Norwich unul dintre cele mai importante meciuri din cariera lor, prima manşă a barajului cu Anglia pentru calificarea la CE. Sorţii nu au fost generoşi cu echipa lui Săndoi, care putea întâlni un adversar mult mai slab cotat, dar tinerii fotbalişti români au demonstrat în preliminarii că formează un grup valoros, obţinând opt victorii din nouă meciuri disputate.

Mici probleme pentru Săndoi

Emil Săndoi se confruntă cu mici probleme înaintea meciului de baraj cu Anglia. Selecţionerul României U21 nu-l va avea la dispoziţie pe Liviu Ganea, accidentat în partida dintre Dinamo şi Oţelul Galaţi, şi sunt şanse mici să se poată baza pe atacantul Craiovei, Mihai Costea, care nu s-a pregătit deloc în ultimele zile. Tehnicianul nu a părut însă foarte afectat de cele două pierderi din echipă:
„Ne-am mai confruntat cu astfel de probleme şi înaintea celor două meciuri cu Rusia şi ne-am descurcat până la urmă. Avem un lot bun“.
Dintre jucătorii de la Universitatea Craiova, trei vor fi mai mult ca sigur titulari: portarul Lung şi fundaşii Găman şi Bărboianu.
La conferinţa de presă, programată înaintea plecării spre Anglia, Săndoi a mai spus că respectă adversarul de astăzi, dar că totodată are încredere că băieţii săi vor scoate un rezultat bun: „Întâlnim un adversar valoros, care la ultimele două turnee de campionat european a ajuns până în semifinale şi chiar în finală. Dubla noastră cu Rusia a demonstrat că suntem o echipă valoroasă, care îşi propune performanţă. Trebuie să fim disciplinaţi, să nu facem greşeli individuale, să fim pregătiţi peste sută la sută, să tratăm meciul ca pe o semifinală sau chiar o finală de campionat european. Dacă ne calificăm, aceşti copii vor avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc“.
„Tricolorii mici“ au plecat miercuri spre Norwich şi aseară aveau programat un antrenament pe arena „Carrow Road“. În cazul calificării la Euro 2011 din Danemarca, aceasta ar fi doar a doua din istoria naţionalei de tineret, fiecare jucător va primi 10.000 de euro din partea federaţiei.

Pearce cunoaşte bine România

Stuart Pearce, selecţionerul echipei naţionale de tineret a Angliei, a fost nevoit să renunţe la trei jucători, Micah Richards (Manchester City), Alex Smithies (Huddersfield) şi Kieran Gibbs. Toţi au devenit indisponibili din cauza unor accidentări. Tehnicianul consideră că, în meciul din Anglia, jucătorii antrenaţi de Emil Săndoi vor folosi arma contraatacului.
„România va fi o echipă care se va baza pe contraatac, foarte incisivă şi foarte rapidă. Vor încerca să evolueze cu mingi lungi, în spatele apărării, încă de la început. Este o echipă cu o posesie şi o tehnică bune“, a spus tehnicianul englez. Partida este programată la ora 21.30, în timp ce manşa secundă va avea loc marţi, de la ora 14.30, la Botoşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII