13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, pregătire la... Abramovici

Pandurii, pregătire la… Abramovici

Pandurii Târgu Jiu a ajuns aseară în Antalya şi s-a cazat la un complex de cinci stele, iar astăzi are programat primul joc de verificare al stagiului din Turcia contra formaţiei Antalyaspor.

Gruparea gorjeană are programate, în cele cinci zile de cantonament din Antalya, câte două antrenamente pe zi, nefăcând excepţie nici zilele în care gorjenii au joc amical. În această dimineaţă, la ora 10.00, Petre Grigoraş va conduce primul antrenament al stagiului, iar după-amiază, de la ora 18.30, are loc amicalul cu Antalyaspor, locul 8 în Superliga Turciei. Ambele acţiuni se vor desfăşura la Mardan Palace Sport Center din Lara, baza de cinci stele deţinută de Roman Abramovici, patronul lui Chelsea Londra. Baza sportivă include un stadion de 10.000 de locuri, bijuteria complexului, şi o serie de terenuri pentru antrenamente, de asemenea dotate cu nocturnă. Închirierea acestei arene pentru un meci amical costă 20.000 de euro, Pandurii beneficiind însă de invitaţia echipelor cu care vor juca partidele amicale.
Cu prilejul acestui stagiu, noul antrenor al pandurilor, Petre Grigoraş, va încerca
să-şi implementeze şi ideile sale tactice, acesta fiind un adept al sistemului 4-3-3. În cazul în care actualul lot nu va corespunde cerinţelor sale ofensive, Grigoraş va remania echipa în iarnă, dacă va primi sprijinul conducerii administrative. „Eu provin
dintr-un atacant şi îmi place golul. Şi mi-a plăcut întotdeauna ca echipa pe care o antrenez să joace fotbal de calitate şi să marcheze. Chiar dacă primeam şi înscriam multe goluri. Lucrul acesta mi-l doresc şi acum. Dacă echipa
respectivă, actualul lot, nu va reuşi să se plieze pe ce-mi doresc eu, poate în iarnă, când va fi sezon de transferări, voi ajunge la o înţelegere cu domnul Condescu şi o să aducem jucători care să facă diferenţa, care să aducă publicul la stadion, pentru că sunt convins că publicul vine pentru a vedea spectacol, pentru a vedea goluri şi un fotbal de calitate. Nu cred că vine nimeni la stadion zicând «Hai, poate facem un 0-0 şi mai luăm un punct». Sunt convins că se vine la stadion pentru a vedea echipa jucând bine şi, dacă se poate, să şi câştige“, a anunţat Grigoraş.

Pârvulescu, înapoi
în funcţie

Demis odată cu tehnicianul Ionuţ Badea, preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, a revenit la echipă, considerându-se că vina sa nu este atât de mare. Pârvulescu va fi sancţionat pentru că nu a luat măsuri în urma rezultatelor slabe, dar sancţiunea, în primă instanţă, va fi mai blândă. „Merită o sancţiune Pârvulescu, dar nu merită să i se desfacă contractul de muncă fiindcă din raportul prezentat a încercat să colaboreze cu antrenorul Ionuţ Badea, însă nu s-a putut. Sper să conving Consiliul de Administraţie să-i anuleze decizia de demitere. Pârvulescu are de la mine puteri depline în continuare“, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu. Situaţia lui Badea rămâne incertă, tehnicianul aşteptând la Târgu Jiu rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Runda de negocieri cu Marin Condescu nu s-a finalizat în nici un fel, astfel că Badea trebuie să aştepte revenirea în ţară a şefului de la Pandurii pentru a relua discuţiile. „Sunt la Târgu Jiu, iar prezenţa mea certifică buna mea credinţă şi dorinţa de a încheia pe cale amiabilă acest contract în care nu mă prevalez de nici o clauză. Nu pot să spun decât că până acum nu s-a rezolvat această situaţie. Aştept în continuare să fiu contactat de conducerea clubului“, a declarat Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII