14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBlanc atacă cu doi conducători de joc

Blanc atacă cu doi conducători de joc

Laurent Blanc, selecţionerul Franţei, intenţionează să folosească doi conducători de joc, Yoann Gourcuff şi Samir Nasri, pentru a înfrunta România, mâine seară (22.00, ProTV), pe „Stade de France“, conform tacticii abordate la antrenamentele desfăşurate cu porţile închise, la Clairefontaine.
Conform cotidianului L’Equipe, cei doi jucători s-au aflat în echipa „titularilor“ organizată în sistemul 4-2-3-1, în şedinţa de pregătire de miercuri, care s-a desfăşurat fără public, Gourcuff fiind plasat alături de Yann Mvila în faţa defensivei, iar Nasri având rolul de coordonator de joc în spatele atacantului Karim Benzema. „Dacă Blanc a decis, pentru moment, să renunţe la sistemul 4-3-3, pe care l-a folosit în meciul cu Bosnia, şi să-i introducă pe cei doi creatori, este nesigură situaţia celor doi mijlocaşi, Alou Diarra şi Abou Diaby, excelenţi la partida de la Sarajevo. Diarra a resimţit o durere la piciorul drept miercuri dimineaţă şi s-a mulţumit doar cu un tur de teren după-amiază. În ceea ce-l priveşte pe Diaby, accidentat la gleznă, el nu s-a antrenat deloc de la începutul cantonamentului şi a primit îngrijiri şi miercuri. În apărare, în absenţa lui Sagna, Anthony Reveillere este cel care ar trebui să ocupe culoarul drept“, scrie sursa citată.
Potrivit ziarului respectiv, citat şi de mediafax.ro, naţionala Franţei nu ar trebui să mai suporte alte modificări faţă de cea care a dominat Bosnia, o echipă probabilă pentru meciul cu România fiind următoarea: Lloris – Reveillere, Rami, Mexes, Clichy – Mvila, Gourcuff – Valbuena, Nasri, Malouda – Benzema. „O asociere între Gourcuff şi Nasri este un semnal că Blanc, fidel psihologiei sale de la preluarea funcţiei, vrea să conducă jocul în faţa românilor“, mai scrie L’Equipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS