15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene debutează la Braşov

Baschetbalistele craiovene debutează la Braşov

Echipa SCM-CSS Craiova va susţine mâine primul joc oficial din noul sezon, la Braşov, deoarece a stat atât în prima etapă din campionat, cât şi în Cupa României.

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova încep abia mâine sezonul competiţional 2010-2011, cu un joc în deplasare, contra celor de la BC Galactica Olimpia Braşov. Partida contează pentru etapa a doua din Divizia A, seria sud-est. În prima rundă din noul campionat, oltencele, antrenate de soţii Liviu şi Daniela Manea, au stat deoarece ar fi trebuit să înfrunte campioana Municipal Târgovişte, care însă nu s-a mai înscris în competiţie. SCM-CSS nu a jucat nici în prima fază a Cupei României, tot pentru că a stat.
În pauza competiţională, lotul craiovean nu a suferit modificări mari. Toate jucătoarele române au rămas, străinele au plecat, fiind aduse în locul lor doar două baschetbaliste din afara graniţelor, Kane Kine Fatou (Senegal) şi Lydia Whitehead (SUA). Acestea s-au alăturat româncelor Eniko Tarţa, Anca Sipoş, Janina Simionca, Andreea Gligă, Laura Lungu, Adelina Ştefan, Andra Manea, Irina Gavrilă, Maria Magla, Carmen Bonciog, Cristina Negoiescu, Roxana Constantinescu, Elena Dragotă şi Daria Niţă. În presezon, fetele de la SCM-CSS Craiova au susţinut şase jocuri de verificare, trei pe teren propriu (două cu CSM Oradea şi unu cu Alexandria, câştigate toate) şi trei în Bulgaria, toate în compania formaţiei de primă ligă BC Montana, înregistrând o victorie şi două eşecuri.

Vor tot în primele opt

Antrenorul Liviu Manea îşi doreşte ca echipa pe care o pregăteşte să repete evoluţia bună din sezonul trecut, când s-au clasat pe locul cinci, obţinând calificarea în Fiba Eurocup. „Avem cu trei meciuri oficiale mai puţin decât celelalte echipe, dar sper să nu se simtă în primul joc, cel de la Braşov, pe care dorim să îl câştigăm. Am susţinut doar şase amicale, mult mai puţine decât ne propusesem, din lipsa banilor şi a faptului că restul echipelor începuseră sezonul. La Braşov întâlnim o formaţie care s-a mai întărit cu jucătoare, faţă de campionatul trecut, când au făcut parte din cealaltă serie. Clubul nostru are ca obiectiv evitarea retrogradării, dar eu, personal, îmi doresc o clasare în primele opt echipe“, a spus tehnicianul SCM-CSS.
În afară de Craiova şi Braşov, în seria sud-est a Diviziei A au mai fost repartizate echipele Rapid Bucureşti, Olimpia Bucureşti, Sportul Studenţesc Bucureşti, CST BC Alexandria şi Politehnica Naţional Iaşi.
Divizia A se joacă pe formatul din sezonul trecut, respectiv două serii geografice cu partide tur-retur în toamnă, apoi două serii pe criterii valorice în primăvară, plus partide din play-off şi play-out.

Pe 4 noiembrie e primul joc în Fiba Eurocup

În Fiba Eurocup, SCM-CSS Craiova a fost repartizată în grupa B, alături de formaţiile Spartak Noginsk (Rusia) şi BC Horizont (Belarus). Oltencele vor disputa primul joc în deplasare, pe 4 noiembrie, cu BC Horizont, apoi pe 11 noiembrie vor primi vizita celor de la Spartak Noginsk. Pe 25 noiembrie vor evolua tot pe teren propriu, contra bieloruşilor de la BC Horizont, iar în ultima partidă, pe 2 decembrie, vor juca în Rusia, cu Spartak Noginsk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS