12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii continuă în Cupa României

Craiovenii continuă în Cupa României

SCM-U Craiova – BC Miercurea Ciuc 87-69 (20-21, 14-17, 30-16, 23-15)
SCM-U:
Menelik Barbary (25 p), Elvis Lăpădat, Cristian Corneanu, Andrei Popescu (3p), Ionuţ Albu (4p), Adrian Filovici, Ionel Dodoc (15p), Casey Wohlleb (13p), Mihai Gavrilă, Nikola Stojakovic (10p), Iulian Corneanu, Kenneth Simms (17p). Antrenor: Adrian Budurean.
BC Miercurea Ciuc: Chris Rodgers (21p), Raul Olariu, Bogdan Cormos, Zoltan Samuilă, Yamene Coleman (7), Adrian Rusu, Sergiu Pop, Ferenc Biro, Levi Nathaniel Levine (16), Atilla Vajda, Tucker Enrico Ramon (11), Bogdan Drăguş (14). Antrenor: Lazlofy Botond.

Baschetbaliştii din Bănie au eliminat BC Miercurea Ciuc, iar în sferturile de finală vor întâlni BC Mureş.

După ce se impuseseră cu scorul de 91-83 în partida tur cu BC Miercurea Ciuc, din manşa întâi a Cupei României, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au câştigat marţi seară şi partida retur, disputată în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, scor 87-69, şi au obţinut calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Jucătorii craioveni, antrenaţi de Adrian Budurean şi Marius Toma, au avut un început de meci ezitant, ceea ce le-a permis oaspeţilor să fie în avantaj la pauza mare (scor 38-34).
Însă, SCM-U a câştigat sfertul trei la o diferenţă de 14 puncte şi au avut parte de un final de meci liniştit. La formaţia din Bănie, americanul Ronel Wooten nu a jucat, fiind accidentat, dar a debut alt jucător de peste Ocean, pivotul Menelik Barbary. Acesta a avut o evoluţie bună, reuşind 25 de puncte, 15 recuperări, trei pase decisive, două capace în cele 27 de minute cât a stat pe teren. De altfel, Barbary, care a realizat un „double-double“, are cel mai bun index de eficienţă, 38, izbutind cea mai bună performanţă individuală a debutului de sezon. În faţa unei nou-promovate, oltenii au reuşit 45 de recuperări, faţă de 23, câte au avut harghitenii.
„A fost o victorie obţinută după o prestaţie a băieţilor noştri bună în repriza a doua. Mai avem mult de lucru şi trebuie să avem o evoluţie bună pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc. Sunt mulţumit doar de ceea ce s-a întâmplat în  partea a doua a jocului“, a spus antrenorul Budurean la finalul partidei. În ultimele minute ale partidei, acesta a trimis în teren toţi jucătorii înscrişi pe foaia de meci. În sferturile de finală ale Cupei României, oltenii vor avea ca adversară formaţia BC Mureş Târgu Mureş, dar federaţia nu a anunţat încă data de disputare a întâlnirilor. Celelalte confruntări din sferturi sunt: Gaz Metan Mediaş – CS Otopeni, CSU Asesoft Ploieşti – BC Argeş Piteşti şi BC Timişoara – Steaua Turabo Bucureşti.
SCM-U va debuta sâmbătă în campionat, pe teren propriu, contra nou-promovatei Politehnica Iaşi. Partida se va desfăşura cu începere de la ora 17.00 şi va fi transmisă în direct pe TVR3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS