14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPodium craiovean la CN de spadă

Podium craiovean la CN de spadă

Sala de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a găzduit sâmbătă Campionatul Naţional de scrimă pentru veterani.
La masculin s-a concurat la spadă, pe trei categorii, 40-50 de ani, 50-60 de ani şi +60 de ani, iar la feminin au fost doar opt participante, la floretă.
Câştigătoare a fost Viorica Draga (Bucureşti), urmată pe podium de Flori Ioniţă (argint), Doina Dumitraşcu şi Adriana Moroşan (ambele bronz).
Spadasinii craioveni au obţinut trei medalii, toate la categoria 40-50 de ani. Ion Dima a ieşit campion naţional, urmat de Ionel Bărbosu. Medalie de bronz a obţinut Ion Niţulescu, craiovean care reprezintă un club din Constanţa.
Niţulescu va participa la sfârşitul acestei săptămâni la Campionatul Mondial de spadă rezervat veteranilor, găzduit de localitatea Porec (Croaţia).
Medaliaţii de la celelalte categorii de vârstă au fost: categoria 40-50 de ani: 1. Marius Zamfir, 2. Marin Ciobanu, 3. Viorel Zvâncu, 3. Paul Decei; peste 60 de ani: 1. Tudor Chifor, 2. Constantin Lepădatu, 3. Mihai Echimenco.
Sportivii care au urcat pe podium au fost premiaţi de Alexandru Mironov, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Scrimă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS