10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa, şansa Ştiinţei spre Europa League

Cupa, şansa Ştiinţei spre Europa League

Universitatea – Minerul Lupeni
Stadion
„Ion Oblemenco“,
astăzi, ora 18.00 (Sport.ro)
Formaţii probabile:
Universitatea:
Stanca – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă – D. Stoica – Bărboianu, Prepeliţă, Dilevski, Wobay – M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Minerul Lupeni: Mecea – Daj, Câmpean, Băiţă, Necatu – Avramescu, G. Marin, L.Todea, R. Cristian – Marinescu, Deaconescu. Antrenor: Ionel Augustin.
Vor arbitra: R. Petrescu –
M. Nagy, S. Gero.

Cum în campionat oltenii încă nu se regăsesc, accederea Universităţii în Cupele Europene 2011 ar fi posibilă prin Cupa României, motiv pentru care gruparea alb-albastră priveşte cu toată responsabilitatea acest meci cu „buturuga mică“ din Lupeni.

Iniţial, conform tragerii la sorţi, întâlnirea era programată să se joace la Lupeni, însă televiziunea Sport.ro – cea care transmite meciul – a solicitat ca acesta să se dispute în nocturnă. Cum Lupeniul nu dispune de instalaţie de nocturnă, partida fost mutată la Craiova, pe „Ion Oblemenco“. Minerul Lupeni vine la Craiova după o înfrângere acasă, 0-1, cu Voinţa Sibiu, rezultat care i-a coborât pe „mineri“ pe un loc cu frisoane (în seria a 2-a) al ligii secunde, 13. Acest meci de la Lupeni a fost urmărit şi de un „spion“ de la Universitatea, George Biţă. Minerul Lupeni este antrenată de un fost mare jucător dinamovist, Ionel Augustin, „Oneaţă“. Imediat după tragerea la sorţi, acesta a declarat că nu se gândeşte la vreo surpriză: „Craiova are o echipă foarte bună, chiar dacă e în căutări, are un antrenor extrem de galonat şi de valoros, Victor Piţurcă, deci nouă nu ne rămâne decât să jucăm şi să nu ne facem de râs. Este o onoare să jucăm împotriva Universităţii Craiova“.
În lotul Minerului se află, sub formă de împrumut, portarul Mecea, de la echipa a doua a Universităţii.

Mitică Marcu: Ştiinţa, favorită indiscutabil!

Universitatea revine pe „Ion Oblemenco“ după semieşecul din campionat de acasă, de vineri seară, 1-1 cu Rapid, meci care a făcut ca gruparea alb-albastră să rămână „cantonată“ tot în zona retrogradabilă, pe locul 16. Cu toată infuzia de capital bănesc şi cu o nouă conducere tehnică, Ştiinţa lui „Piţi“ încă se caută, cum se zice, adică întârzie să renască. Nici nu avea cum în doar o lună…
Meciul de astăzi va fi urmărit din tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco“, printre alţii, şi de Mitică Marcu, fost campion cu Universitatea în 1974, mulţi ani antrenor la echipe din Valea Jiului.
„Indiscutabil, favorită este Universitatea! O fi Cupa României competiţia KO, dar nu cred că se pune problema ca Minerul Lupeni să producă surpriza, tocmai pe «Ion Oblemenco». Sunt convins că oltenii tratează cu atenţie acest meci, mai ales că Universitatea, prin Cupa României, ar avea şansă să se califice în Europa League. Trebuie să fim realişti, că prin campionat este foarte greu acum (locul 16) să mai spere la un loc de «europene»… Cu alte cuvinte, drumul cel mai bun spre Europa ar fi Cupa României. Zic că venirea lui „Piţi“ la Universitatea este  benefică, dar acesta nu poate face minuni fără jucători de valoare. Mulţi jucători mi se par, cum să spun, destul de firavi pentru pretenţiile şi obiectivul Ştiinţei. Ar mai fi nevoie de ceva întăriri ale lotului. Este doar o părere. Urez baftă Universităţii!“, a declarat ieri Mitică Marcu.
Lotul Ştiinţei se află în cantonament de duminică, iar în privinţa formaţiei există unele discuţii că aceasta ar putea suferi câteva modificări faţă de partida din campionat cu Rapid, inclusiv în privinţa aşezării în teren. Aseară urma ca staff-ul tehnic să decidă asupra formulei de joc pentru partida de astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII