12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe fotbalul mare

Începe fotbalul mare

Astăzi se dispută primele meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor, românii Cristian Chivu şi Ciprian Deac având şanse să evolueze pentru Inter, respectiv Schalke.

Cea mai bogată şi totodată cea mai importantă competiţie între cluburi din lume, Liga Campionilor, ediţia 2010/2011, debutează în această seară. 32 de echipe au ajuns în faza grupelor după preliminarii ori s-au aşezat direct la „masa“ bogaţilor, graţie coeficientului ţărilor lor. Este cazul şi campioanei României, CFR Cluj, care va debuta în această ediţie a LC mâine seară, pe teren propriu, cu Basel.
Câteva schimbări au avut loc în vară la cele mai importante formaţii europene şi toată lumea aşteaptă să-i vadă la lucru pe Mourinho la Real Madrid, pe Ibrahimovic şi Robinho la Milan sau pe David Villa la Barcelona. Câteva echipe mai slab cotate au ajuns surprinzător în faza grupelor. Este cazul grupărilor Bursaspor, Zilina, Braga sau Partizan Belgrad.

Deţinătoarea trofeului joacă în Olanda

Inter Milano, echipa care în sezonul trecut şi-a adjudecat trofeul, va disputa primul meci în Grupa A pe terenul formaţiei Twente, care a făcut legea în sezonul trecut în Olanda. Fără Jose Mourinho pe bancă, înlocuit cu Rafael Benitez, dar şi cu câţiva jucători ieşiţi total din formă, printre ei aflându-se şi românul Chivu, Inter s-a chinuit să câştige puncte în primele două meciuri din Serie A, asta după ce a pierdut Supercupa Europei la Monte Carlo în faţa lui Atletico Madrid (0-2). Italienii sunt favoriţi, dar vor întâlni o formaţie cu un apetit ofensiv deosebit. La partida din Olanda revin în primul unsprezece Maicon şi Pandev, ce nu au jucat la ultimul meci din campionat din cauza unor accidentări. Chivu ar putea astfel ieşi din primul unsprezece, Maicon urmând să joace fundaş dreapta, iar Zanetti fundaş stânga. Tot în Grupa A a Ligii Campionilor se mai joacă meciul dintre Werder Bremen şi Schalke 04.

Deac înfruntă francezii de la Lyon

Ciprian Deac spera să mai joace în Liga Campionilor la CFR Cluj, dar are şansa acum să o facă la gruparea germană Schalke 04. Nemţii vor juca în deplasare, la Lyon, cu Olympique, pe Stade Gerland, în Grupa B a competiţiei. Ambele formaţii au început prost acest sezon, Schalke nereuşind încă să acumuleze nici un punct în Bundesliga după primele trei etape. În schimb, Lyon n-a luat în Ligue 1 decât cinci puncte după tot atâtea partide şi ocupă locul al 16-lea în clasament, în ciuda faptului că a efectuat câteva transferuri interesante, printre care se numără şi cel al lui Gourcouff, adus de la Bordeaux. În aceeaşi grupă, pe Estadio Da Luz, Benfica Lisabona dă piept cu israelienii de la Hapoel Tel Aviv.
O partidă spectaculoasă se anunţă cea dintre Manchester United şi Glasgow Rangers. „Diavolii“ scoţianului Sir Alex Ferguson, care şi-au propus să ajungă până în finala de pe Wembley (28 mai 2011), sunt răniţi după ce sâmbătă au fost egalaţi pe terenul lui Everton, deşi în minutul 89 conduceau cu 3-1 şi vor să se răzbune pe Rangers, o formaţie care nu traversează o perioadă tocmai fastă la nivel european şi din cauza problemelor financiare. Anul trecut, scoţienii au fost învinşi şi de Unirea Urziceni cu 4-1.

Programul meciurilor din Champions League
Astăzi se dispută primele partide din faza grupelor Ligii Campionilor, după următorul program: Grupa A:
Twente – Inter Milano, Werder Bremen – Tottenham Hotspur. Grupa B: Olympique Lyon – Schalke 04, Benfica Lisabona – Hapoel Tel-Aviv. Grupa C: Manchester United – Glasgow Rangers, Bursaspor – Valencia. Grupa D: Barcelona – Panathinaikos, FC Copenhaga – Rubin Kazan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS