3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStanca şi Dorel Stoica, printre alb-albaştri

Stanca şi Dorel Stoica, printre alb-albaştri

Cei doi jucători veniţi de la Steaua au ajuns ieri în Bănie şi au efectuat primul antrenament sub comanda lui Eugen Neagoe şi Gabi Boldici.

„Dau două goluri şi mă împac cu suporterii“, a  spus Dorel Stoica atunci când a fost întrebat cum va intra în graţiile fanilor olteni. Suporterii sunt împărţiţi în două tabere atunci când subiectul „Dorel Stoica“ este pus pe tapet. Sunt însă voci care spun că, de dragul lui Piţi, dar şi din talentul lui Stoica s-ar putea să iasă împăcarea dintre cel care acum câteva săptămâni era un „tradător“ pentru oficialii de atunci ai Universităţii şi suporterii alb-albaşti. Împăcarea va depinde însă de atitudinea din teren a fotbalistului originar din Severin sau, mai bine zis, de randamentul său la meciurile oficiale. Ieri, Dorel Stoica şi-a pus iar echipamentul alb-albastru şi a pornit la un nou drum. L-a marcat îndeaproape Răzvan Stanca, portarul adus de Piţurcă tot de la Steaua, dar care, încă de pe vremea când era legitimat la Pandurii, l-a convins pe fostul selecţioner că merită să apere la o echipă cu pretenţii. Stanca, Lung Jr şi Hotoboc sunt cei trei portari care luptă pentru titularizare la Universitatea, iar concurenţa este acerbă, ceea ce nu poate fi decât în beneficiul echipei.
După Stanca şi Stoica, astăzi este aşteptat în Bănie fundaşul stânga Valeriu Bordeanu. Ultimii veniţi la Ştiinţa ar putea fi „studenţii“ Tibi Bălan, Dacian Varga şi Costin Curelea, pentru care Victor Piţurcă încă negociază cu Vasile Şiman.

Vancea, ajutor pentru Biţă la „satelit“

Robert Vancea a fost adus la Universitatea Craiova pe postul de antrenor secund la echipa a doua a Universităţii, care activează în Liga a IV-a. Vancea, care a evoluat ultima dată în cadrul clubului Pandurii, va fi mâna dreaptă a „principalului“ George Biţă la „satelit“. Retrogradat de la echipa mare, argentinianul Gabriel Poch a decis să-şi rezilieze contractul cu gruparea din Bănie. În urma preparatorului fizic sud-american a rămas la stadion o rampă din lemn, ridicată la indicaţiile acestuia, pentru ca jucătorii să poată efectua alergările în pantă şi în rampă fără a se deplasa în Parcul „Romanescu“.

Dănănae s-a accidentat la naţională

Fundaşul dreapta al Universităţii Craiova, Ovidiu Dănănae, s-a accidentat la antrenamentul de luni al naţionalei şi a devenit indisponibil pentru cel puţin zece zile. Ovidiu Dănănae a suferit o întindere la muşchii anteriori ai coapsei stângi şi va rata cele două meciuri de debut în preliminariile Euro 2012, cu Albania şi Belarus, dar şi partida cu Pandurii, pe care Universitatea o va susţine săptămâna viitoare. Ieri, „Dănă“ a revenit în Bănie şi va urma un program separat de recuperare sub comanda preparatorului fizic Marius Dima şi supravegherea medicului Ştiinţei, Claudiu Stamatescu. Ovidiu Dănănae a fost înlocuit la naţională de rapidistul Marius Constantin.

Coroană pentru Oblemenco

Oficialii clubului Univer-sitatea, vicepreşedintele Lucian Mitu şi ofiţerul de presă Vicenţiu Neagoe, au depus ieri coroane de flori la mormântul lui Ion Oblemenco, din cimitirul Ungureni, comemorând 14 ani de la tragica dispariţie a simbolului campioanei unei mari iubiri. „De patru ori golgheter al României (’66-’67, ’69-’70, ’71-’72 şi ’72-’73), «tunarul de pe Central» a dovedit că istoria nu este scrisă de conducători vremelnici, ci de fapte adevărate. A fost liderul Craiovei, dar, prin răutatea lor fără margini, antrenorii naţionalei din acea vreme l-au ignorat cu inconştienţă, nechemându-l niciodată la naţională, nici măcar atunci când era golgheterul ţării. Odihneşte-te în pace, legendă a noastră, cât timp vom mai respira fotbal în sudul României, nu vei muri niciodată!“, au scris oficialii olteni pe site-ul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII