13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorel Stoica se întoarce

Dorel Stoica se întoarce

După un transfer eşuat în Ghencea, Stoica revine în Bănie, alături de un alt stelist, portarul Răzvan Stanca. Aceştia ar putea fi urmaţi de Valeriu Bordeanu, de la Unirea Urziceni.

Victor Piţurcă a ajuns ieri la o înţelegere cu Gigi Becali pentru transferurile lui Dorel Stoica şi Răzvan Stanca la Universitatea. Ambii şi-au încheiat conturile cu Steaua aseară, iar astăzi se vor prezenta la antrenamentele Universităţii. „Mă duc să-mi salut colegii. Îmi voi strânge echipamentul şi îl voi preda. Pot să mai stau la Steaua dacă nu sunt dorit de antrenor? Vizavi de Universitatea Craiova, normal că îmi doresc să mă antrenez acolo, deoarece această echipă a fost de la început în sufletul meu, dar nu mai are rost să vorbim acum de ce am ajuns la Steaua. Sper că în cel mai scurt timp mi se va rezilia contractul şi mă voi antrena în curând cu Universitatea Craiova. Am fost prea ataşat de nea Piţi? Ce era să fac? Acest om m-a ajutat foarte mult în carieră. Oricum, vreau să ştiţi că eu am încercat să-mi fac datoria la Steaua cât am putut mai bine. Cum va fi meciul Craiova – Steaua din retur? Ce pot să vă spun e că va fi o partidă pe cinste“, a declarat Dorel Stoica pentru ProSport. Mijlocaşul oltean consideră Steaua „un simplu loc de muncă“.
Într-o intervenţie telefonică la GSP TV, preşedintele Universităţii, Silvian Cristescu, a comentat cele două transferuri. „Nu am de unde să ştiu cum vor reacţiona fanii în privinţa lui Dorel Stoica, dar nu cred că vor fi probleme. El a mers la Steaua după Piţurcă. Aşa a fost la momentul ăla. Acum este alt moment la Universitatea. Dorel Stoica e un jucător important, care a făcut multe lucruri bune pentru Universitatea, a demonstrat şi la echipa naţională că are valoare. Pe Stanca l-am adus pentru că, dacă este Lung accidentat şi Hotoboc nu e în formă, nu avem al treilea portar şi nu are cine să apere. Este exclus ca Silviu Lung Jr. să plece acum. Nu cred că vor mai veni şi alţi jucători de la Steaua“, a spus Cristescu.

Se caută fundaş stânga

Oficialii Universităţii Craiova au dezvăluit ieri că următoarea ţintă a alb-albaştrilor este un fundaş stânga, deoarece Piţurcă nu vrea să joace cu Mădălin Ciucă, fundaş central de meserie, în banda stângă. Ieri s-a spus că Valeriu Bordeanu (de 33 de ani), de la Unirea Urziceni, ar putea fi o soluţie în acest sens. De asemenea, s-a scris că în atenţia lui Piţurcă se află şi Adrian Sălăgeanu (de 27 de ani) de la Oţelul Galaţi, dar şi că se încearcă un schimb cu Rapid, care îl oferă pe Vladimir Bozovici (de 28 de ani) pentru internaţionalul de tineret Cosmin Gângioveanu (de 20 de ani). „Căutăm un fundaş stânga pentru că Mădălin Ciucă, deşi este un fotbalist bun, nu dă randament maxim pe acest post. Nu putem da nume acum“, a comentat unul dintre oficialii olteni.
Alb-albaştrii s-au antrenat aseară la cantonamentul din Lunca Jiului sub comanda secundului Gabi Boldici şi a preparatorului fizic Marian Dima. Lipsesc jucătorii chemaţi la lot: Lung Jr., Dănănae, Găman, Bărboianu, Firţulescu, Mihai Costea, dar şi Gângioveanu, accidentat. De ieri, fostul secund George Biţă şi preparatorul fizic Gabriel Poch au mers la echipa a doua, iar Sandu Tăbârcă a fost retrogradat la funcţia de metodist al echipei. Tăbârcă s-a aflat ieri la cursurile pentru antrenori organizate la Bucureşti, alături de Eugen Neagoe (principal) şi Florin Marin (manager sportiv), în timp ce Victor Piţurcă (manager general) a fost preocupat de transferuri. În ceea ce priveşte organigrama, trebuie spus că, după Silviu Lung senior, a dispărut şi Vlad Roşca, în locul său fiind adus ca director sportiv Ovidiu Costeşin. Marian Dima (preparator fizic) şi Martin Tudor (antrenor cu portarii) completează noul staff al Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII