8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContra îl ajută pe Lucescu Junior

Contra îl ajută pe Lucescu Junior

Surprins de convocarea pentru meciurile cu Albania şi cu Belarus, „Guriţă“ a spus că nu-l putea refuza pe selecţioner deoarece se simte dator faţă de acesta şi faţă de echipa naţională.

Fundaşul lui Poli Timişoara, Cosmin Contra (34 ani), care anunţase că se retrage din activitatea competiţională după meciul cu Steaua Bucureşti, de duminică seară, a fost convocat de selecţionerul Răzvan Lucescu la echipa naţională pentru meciurile cu Albania şi cu Belarus, din preliminariile CE 2012. „Guriţă“ îl înlocuieşte pe Cristian Săpunaru, fundaşul echipei FC Porto accidentându-se în minutul 59 al jocului câştigat de echipa sa, cu 2-0, pe terenul lui Rio Ave, în etapa a 3-a a campionatului Portugaliei.
Contra, care a marcat golul formaţiei FC Timişoara în Ghencea (1-1), a jucat ultimul meci la echipa naţională pe 1 aprilie 2009, la Klagenfurt, cu Austria (1-2), în preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Fundaşul a strâns 72 de selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat şapte goluri. El a participat cu echipa României la Campionatele Europene din 2000 şi 2008.

Contra: Nu puteam
refuza naţionala

După încheierea partidei cu Steaua, în care a reuşit să şi marcheze, Cosmin Contra anunţase că azi şi-ar putea atârna ghetele în cui: „Dacă cineva îmi face ofertă, aş dori să mai joc. De mâine voi fi jucător liber şi vom vedea ce se va întâmpla“. Apoi, în timp ce era la masă cu coechipierii săi de la Poli Timişoara, „Guriţă“ a fost anunţat de Bogdan Stelea că este în lotul primei reprezentative. Contra a spus că l-a surprins convocarea şi că nu o putea refuza deoarece se simte dator faţă de echipa naţională şi faţă de selecţionerul Răzvan Lucescu, căruia i-a promis că-l va ajuta în caz de nevoie.
„M-a sunat Bogdan Stelea să mă anunţe că sunt convocat. După tot ce mi-a dat naţionala, nu puteam să refuz. M-a surprins telefonul, dar eu i-am spus lui Răzvan că se poate baza pe mine oricând. Vineri aveam bilete pentru a pleca în Spania împreună cu familia. După meciurile naţionalei, voi vedea ce se va întâmpla. Eu pot să mai joc fotbal, dar trebuie să ai oferte. Dacă nu te mai doreşte nimeni, trebuie să pui ghetele în cui“, a spus „Guriţă“, la sport.ro.

Torje, mândru că e la lot

Selecţionerul Răzvan Lucescu s-a văzut nevoit să-l înlocuiască şi pe mijlocaşul Cristian Tănase (Steaua), care a suferit o ruptură musculară, cu Mihai Roman (Rapid). Alt jucător al Stelei, Mihai Răduţ, s-a accidentat şi are puţine şanse să fie apt pentru partida cu Albania. Să remarcăm că Lucescu Jr. a convocat trei nume noi în lotul de 23 de jucători pentru meciurile cu Albania (3 septembrie, Piatra Neamţ) şi cu Belarus (7 septembrie, Minsk), din startul preliminariilor Euro 2012. Este vorba despre Tătăruşanu (Steaua), Herea (Rapid) şi Torje (Dinamo). Dintre aceştia, doar mijlocaşul dinamovist are şanse mari să fie titular în cele două partide ale naţionalei. „Sunt mândru şi fericit că am fost convocat. Oricine îşi doreşte să ajungă la echipa naţională. Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ şi să continuu pe aceeaşi linie“, a spus Torje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU