24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu a cucerit Supercupa

Chivu a cucerit Supercupa

Căpitanul naţionalei României l-a învins pe prietenul Lobonţ, Inter impunându-se cu 3-1 în faţa „giallo-rossilor“, la Milano.

Cristi Chivu şi-a mai trecut în palmares un trofeu cu Internazionale Milano. El a izbutit să câştige Supercupa Italiei chiar în faţa fostei sale echipe, AS Roma, pe care „nerazzurrii“ au învins-o cu 3-1 pe stadionul „San Siro“.
AS Roma, cu Bogdan Lobonţ în poartă pe toată durata meciului, a deschis scorul în minutul 21, după un şut al norvegianului Riise. În repriza secundă, Inter a marcat de trei ori, iar două dintre goluri, înscrise de camerunezul Eto’o în minutele 70 şi 80, i se pot imputa lui Lobonţ, care a avut o prestaţie foarte slabă. Celălalt gol al interiştilor a fost marcat de macedoneanul Pandev (‘42). Chivu a avut o evoluţie sigură în flancul stâng al defensivei, fiind folosit pe toată durata partidei de antrenorul Rafael Benitez.

Presa italiană: Lobonţ a fost un „dezastru“

Presa italiană critică prestaţia portarului Bogdan Lobonţ, apreciind că românul a fost un „dezastru“.
„Nesigur. La cel puţin două din trei goluri este extrem de responsabil. Lumea îl regretă pe Doni. A fost un dezastru“, a scris ilsussidiario.net, care l-a notat pe Lobonţ cu 4,5.
„Nici o intervenţie demnă de semnalat, abia a văzut golul lui Eto’o“, scrie site-ul goal.com, care i-a acordat nota 5, cea mai slabă prestaţie de la AS Roma fiind considerată cea a lui Adriano, notat cu 3.
Site-ul tuttomercatoweb.com l-a notat pe Lobonţ tot cu 5: „Abia a fost prezent la şuturile care au contat cu adevărat, este bun să fie al doilea portar, cel puţin aşa sperăm. Lent“.
Tot 5 a primit Lobonţ şi de la site-ul eurosport.it, care a apreciat că românul nu a transmis liniştea de care aveau nevoie colegii săi.
Pentru forzaromat.it, Lobonţ nu a efectuat nici măcar o paradă. „Are partea lui de vină la primul şi al treilea gol“, a notat sursa citată. Site-ul blitzquotidiano.it, care a acordat tot 5, a scris că Lobonţ a fost slab şi a greşit la primul şi al treilea gol al Interului.

Căpitanul naţionalei, lăudat

În schimb, Chivu, căpitanul primei reprezentative a României, a fost lăudat de toată lumea după prestaţia din meciul cu Roma. „Chivu, nota 6, cu casca pe cap, a confirmat că este un «soldat» ordonat, disciplinat şi mereu preţios“, scrie eurosport.it.
Tot 6 a primit Chivu şi de la tuttomercatoweb.com: „Era unul dintre jucătorii despre care nu se ştia că va fi titular: a început din primul minut şi a avut sarcina de a-l ţine pe Menez, care i-a cam dat dureri de cap. Însă, fără probleme, s-a descurcat foarte bine“.
6,5 a fost nota acordată lui Chivu de ilsussidiario.net, care a scris că românul a făcut bine şi faza ofensivă, în timp ce blitzquotidiano.it l-a notat cu 6: „Foarte bun şi concentrat în defensivă“.
Iată formaţiile care au evoluat pe „San Siro“: Inter: Cesar – Maicon, Samuel, Lucio, Chivu – Zanetti (Stankovici ‘46), Cambiasso – Pandev (Mariga ‘79), Sneijder (Materazzi ‘88), Eto’o – Milito. Antrenor: Rafael Benitez.
AS Roma: Lobonţ – Cassetti, Mexes, Juan, Riise – Perrotta, Pizarro (Taddei ‘54), De Rossi – Menez (Okaka ‘83), Totti, Vucinici (Adriano ‘67). Antrenor: Claudio Ranieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU