10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Petrescu promovează şi pleacă

Dan Petrescu promovează şi pleacă

Tehnicianul român este la un pas de a accede cu Kuban Krasnodar în prima ligă din Rusia, însă este în conflict cu fanii propriei echipe, motiv pentru care se gândeşte să semneze un contract cu Wisla Cracovia.

Chiar dacă este în conflict cu suporterii propriei echipe, tehnicianul român Dan Petrescu îşi face meseria în liga a doua din Rusia. Formaţia „Bursucului“, Kuban Krasnodar, a făcut încă un pas spre promovare după ce a câştigat în weekend, cu 1-0, partida cu SKA-Energiya. Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 39 de bielorusul Aleksey Skvernyuk.
„O victorie grea, muncită şi foarte importantă pentru noi. Poate scorul nu arată ce s-a întâmplat pe teren. Meritam să mai înscriem cel puţin un gol. Terenul a fost un adversar pentru noi, nu ne-a ajutat deloc. Felicit băieţii şi sper să rămânem în continuare concentraţi“, a spus Dan Petrescu, la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei.
Pentru antrenorul român, aceasta a fost a şasea victorie consecutivă pe banca lui Kuban Krasnodar. Echipa lui Petrescu şi Gigel Bucur este aproape de promovare, fiind lideră în a doua divizie din Rusia, având cu opt puncte mai mult decât ocupanta locului secund, cu 15 etape înainte de finalul competiţiei. În Rusia, din liga secundă promovează primele două echipe.

„Bursucul“, nemulţumit de fanii lui Kuban

Dan Petrescu a anunţat că se gândeşte serios să plece de la Kuban Krasnodar din cauza fanilor, care nu susţin echipa şi îi apostrofează pe fotbalişti pentru că nu joacă spectaculos.
„Publicul nu ne ajută deloc şi sunt foarte dezamăgit de atitudinea fanilor. Ne fluieră în timpul meciului, dar ce, suntem Real Madrid?! Atitudinea fanilor mă face să mă gândesc dacă să continuu. E posibil să plec“, a spus „Bursucul“.
În aceste condiţii, mai multe formaţii s-au arătat interesate de serviciile tehnicianului român. Una dintre acestea este fosta echipă antrenată de „Bursuc“, Wisla Cracovia, care este în căutare de antrenor după ce polonezii au fost eliminaţi din turul trei preliminar al Europa League de către Qarabagh. Presa poloneză susţine că pe lista oficialilor grupării din Cracovia mai sunt Manuel Jimenez, fost antrenor al Sevilliei, dar şi Jose Maria Bakero, fost jucător al Barcelonei şi fost antrenor al celor de la Polonia Varşovia.

Negocieri secrete cu polonezii

Diriguitorii clubului Wisla nu vor să dea detalii despre negocierile pe care le poartă cu Dan Petrescu pentru ocuparea postului de antrenor. Polonezii susţin că negocierile trebuie să rămână secrete, însă aşteaptă un răspuns din partea antrenorului român săptămâna viitoare.
„Discuţiile pentru aducerea noului antrenor sunt secrete“, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut Adrian Ochalik, purtătorul de cuvânt al celor de la Wisla Cracovia.
„Bursucul“ este favorit pentru a ocupa funcţia de antrenor principal al echipei Wisla Cracovia, însă polonezii i-au oferit doar 300.000 de euro pe sezon, tehnicianul român considerând că acest salariu este prea mic. Petrescu a mai pregătit-o pe Wisla începând cu 1 ianuarie 2006, iar sub conducerea sa polonezii au terminat sezonul pe locul secund. Tehnicianul român a fost demis pe 18 septembrie 2006, după un meci pierdut în Cupa UEFA, în faţa celor de la Iraklis Salonic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII