16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCiovică a fost aproape de medalie

Ciovică a fost aproape de medalie

Spadasinul Lucian Ciovică este singurul sportiv care a reprezentat Craiova la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret din Singapore. Sportivul de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova a concurat ieri în proba de spadă individual şi a terminat pe locul şapte, fiind foarte aproape de cucerirea unei medalii. Elevul lui Radu Podeanu a ajuns până în sferturile de finală, fiind învins, la limită, scor 15-14, de italianul Marco Fichera. Lucian a condus în prima parte cu 4-1, italianul a egalat la şase, apoi a preluat conducerea. Craioveanul şi-a revenit, la un moment dat conducea cu 11-8, apoi cu 13-10, şi era încrezător în calificarea în semifinale. Numai că pe final, Ciovică a căzut inexplicabil şi a fost depăşit de italian, care a ajuns până în finală, alături de germanul Nikolaus Bodoczi, campion mondial.
În grupe, spadasinul din Bănie a înregistrat trei victorii, cu Julian Godoi (Costa Rica), Hao Wei Lim (Singapore) şi Nikolaus Bodoczi (Germania) şi tot atâtea înfrângeri, în faţa sportivilor Alesandro Lissov (Canada), Ondrej Novotny (Cehia) şi Hun Byong Na (Corea). Pentru pătrunderea în tabloul de opt, Ciovică l-a învins pe Saleh Saleh (Egipt), scor 15-5. „Sunt mulţumit de cum a tras Lucian, chiar dacă nu a luat medalie. Totuşi, locul şapte este mulţumitor la o asemenea competiţie precum Jocurile Olimpice de tineret“, a spus ieri Radu Podeanu, antrenorul care se ocupă de pregătirea sportivului craiovean. Prin intermediul internetului, Lucian a împărtăşit ieri primele impresii: „L-am avut în mână pe italian, nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. M-am grăbit pe final să mai dau două tuşe şi am pierdut şansa să iau medalie“.
Spadasinul de la LPS „Petrache Trişcu“ încă nu poate vizita Singapore ca turist pentru că urmează să concureze astăzi şi în competiţia pe echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS