8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdnana Popa şi Ionuţ Mitrică, bronz la Mondiale

Adnana Popa şi Ionuţ Mitrică, bronz la Mondiale

Cei doi karateka legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au urcat pe podium la Istanbul la Campionatul Mondial de Karate Shotokan (juniori), o competiţie de anvergură care a reunit aproape 900 de participanţi din 33 de ţări.

Sportivii de la LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova nu au vacanţă, aceasta fiind înlocuită cu antrenamente zilnice, cantonamente şi concursuri. Karateka Adnana Popa şi Ionuţ Mitrică s-au întors cu două medalii, ambele de bronz, de la primul Campionat Mondial de Karate Shotokan pentru juniori, găzduit de Istanbul (Turcia). Competiţia a adunat la start aproximativ 900 de sportivi din 33 de ţări, iar România a avut o delegaţie numeroasă.

Sperau la titlul mondial

Adnana Popa a urcat pe a treia treaptă a podiumului împreună cu echipa de kumite, iar Ionuţ Mitrică a luat bronz la kata individual. Ambii au spus că îi bucură medaliile obţinute şi că regretă că nu au cucerit unele mai strălucitoare. „O mică ezitare în semifinale m-a costat accederea în finală. Şi culmea, am fost învins de un român! Pentru bronz am trecut de un sportiv din Azerbaidjan. Totuşi, este bine că am urcat pe podium într-o probă pe care eu o consider cea mai grea. Această medalie de la Mondiale este un pas important către viitoarele performanţe de la tineret, apoi la seniori“, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ionuţ Mitrică. Colega sa, Adnana Popa, care anul acesta şi-a mai trecut în palmares două medalii de bronz la Campionatul European din Austria, a spus că ea şi colegele din echipa de kumite a României sperau la mai mult de o medalie de bronz: „Sunt la a doua participare la Campionatul Mondial. Este un rezultat bun, dar noi ne-am pregătit să cucerim aurul sau argintul. În semifinale ne-au bătut fetele din echipa ţării gazdă, Turcia, la un punct diferenţă, după ce în primele două meciuri cu ele scorul fusese egal“. Adnana este elevă la Colegiul Naţional „Carol I“ din Bănie.

„Turcii ştiu să organizeze competiţii de anvergură“

Antrenorul celor doi medaliaţi de la LPS „Petrache Trişcu“, Geri Mitroi, prezent şi el la Mondialele de Karate Shotokan, ca arbitru, a vorbit despre rezultatele elevilor săi: „Mitrică a obţinut un rezultat mare, având în vedere că el abia acum a trecut de la categoria de vârstă cadeţi la juniori. Ne bucurăm pentru cele două medalii de bronz, care vin să confirme parcursul bun de până acum, fiind multipli campioni naţionali. Organizarea a fost ireproşabilă, fiind implicate şi autorităţile locale din Istanbul. Karateka turci sunt mereu pe podiumul mondial, ca şi performanţe, şi se şi pricep la organizat competiţii de anvergură. România a avut o delegaţie numeroasă, dar a cucerit şi multe medalii, în jur de 30!“. Adnana Popa şi Ionuţ Mitrică vor participa în luna octombrie la Campionatul Balcanic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII