17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, de nerecunoscut

Pandurii, de nerecunoscut

Oţelul Galaţi    2
Pandurii Târgu Jiu    0
Stadion
„Oţelul“, spectatori – 2.000.
Au marcat: Pena ’15, Sârghi ‘85.
Oţelul: Grahovac – Râpă, Sg. Costin, Sârghi, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Iorga, Paraschiv (’88, Borbely), Ochiroşii (’46, Buş) – Pena (‘78, Viglianti). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Pandurii: M. Popa – G. Matei, Viera, Pintilii, Cardoso (’84, Grecu) – Băcilă, Menassel, Nistor, Orac – Apostu (’66, Ciucur), Antohi (’46, Stromajer). Antrenor: Ionuţ Badea.
Cartonaşe galbene: Neagu, Giurgiu, Buş / Menassel.
Au arbitrat: C. Balaj – Ad. Ghinguleac, V. Marinescu.

Gruparea din Târgu Jiu a fost un simplu sparring-partner la Galaţi, gazdele impunându-se fără emoţii. Gorjenii au contat doar în partea a doua, fără însă să pună vreun moment în pericol deznodământul jocului.

Dorinţa pandurilor de a pleca neînvinşi de la Galaţi nu a avut susţinere şi în teren. Oţelul a dominat „nou-promovata“ Pandurii, aşa cum consideră Marius Stan gruparea gorjeană, şi a deschis scorul relativ repede. Pena a profitat de marcajul mult prea larg al căpitanului Pintilii, a preluat în careu şi a şutat din întoarcere la colţul lung, mingea atinsă de Marius Popa lovind şi bara înainte de a poposi în plasă, 1-0 (‘15). Pena a mai irosit două ocazii (‘20,’26), în timp ce oaspeţii nu au călcat prin careul lui Grahovac decât în prelungirile primei părţi, când Antohi a trecut pe sub balonul centrat de Matei.
Ionuţ Badea a reîmprospătat atacul după pauză, introducându-l pe Stromajer în locul lui Antohi şi pe Ciucur în locul Apostu şi pandurii au contat mai mult în jumătatea adversă pe fondul autoconservării gazdelor. Oltenii s-au bazat însă doar pe şutul de la distanţă, neavând forţa să ducă balonul în careul Oţelului. Orac l-a pus la treabă pe Grahovac şi bosniacul a reţinut fără probleme, iar Nistor a şutat violent de la 25 de metri puţin peste poartă. Oamenii lui Munteanu s-au întors în atac şi Sergiu Costin a ratat o ocazie mare, reluând puternic cu capul din şase metri peste poartă (‘58). O fază controversată în careul pandurilor i-a făcut pe gălăţeni să-i ceară, pe bună dreptate, socoteală lui Balaj. Râpă a fost busculat de Pintilii, fără ca gorjeanul să atace mingea, însă arbitrul nu a acordat penalti spre disperarea gazdelor. Balaj a fost iertător şi cu gazdele, acordându-i lui Buş doar galben la un atac criminal la Menassel. Pandurii a fost aproape de gol şi de egalare în minutul 76, când Matei a şutat înşelător din afara careului, dar mingea a trecut puţin pe lângă bara din dreapta porţii adverse. Oţelul a încheiat conturile cu cinci minute înainte de final. Sârghi a reluat imparabil cu capul din şase metri în urma unui corner şi Pandurii rămâne fără victorie la Galaţi după şase sezoane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII