8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Oprea, argint la triplusalt

Marian Oprea, argint la triplusalt

Marian Oprea a reuşit să îndeplinească obiectivul delegaţiei României de la CE de la Barcelona, câştigând „argintul“ după trei ani de stat prin spitale.

Atletul Marian Oprea a cucerit o strălucitoare medalie de argint în proba de triplusalt a Campionatelor Europene de atletism de la Barcelona, cu 17,51 metri, informează Agerpres. Pentru sportivul nostru este cu adevărat o performanţă senzaţională, ţinând cont de faptul că în ultimii trei ani a petrecut mai mult timp prin spitale şi secţii de recuperare decât pe pista de
atletism, suferind mai multe operaţii la piciorul stâng.
„Aurul“ european i-a revenit britanicului Phillips Idowu, cu un rezultat formidabil – 17,81 metri, cel mai bun din carieră, în timp ce „bronzul“ a fost adjudecat de marele favorit, francezul Teddy Tamgho, cu 17,45 metri.
Piteşteanul de 28 de ani a ignorat ploaia şi vântul puternic şi s-a instalat pe podium, pe locul secund, chiar de la a doua serie de sărituri, cu un 17,19 metri, reuşită care i-a dat încredere, chiar dacă Idowu avea o constanţă la nivel înalt paralizantă. Coborât pe locul patru, sub podium, după seria a treia, Oprea s-a mobilizat şi a obţinut cea mai bună săritură din întregul sezon la a cincea încercare, mai exact, 17,51 metri.
Această medalie de argint este a doua obţinută de România pe Estadi Olimpic din Barcelona, după cea a Nicoletei Grasu la aruncarea discului, delegaţia noastră îndeplinindu-şi astfel obiectivul, care consta în obţinerea a una-două medalii şi patru-cinci calificări în finală.

„Mi-am adus aminte cum e să iei o medalie!“

La scurt timp după ce i-a fost înmânată medalia de argint, Marian Oprea a afirmat că este fericit pentru rezultatul obţinut, dar mai ales pentru că şi-a amintit cum este gustul victoriei. „Lucrul cel mai important care mi s-a întâmplat a fost că mi-am adus aminte, după trei ani fără competiţie, practic, cum este să obţii o medalie la o mare întrecere. Sunt bucuros de ceea ce am făcut, dar trebuie să ştiţi că, deşi nu am fost prea băgat în seamă şi nici vremea nu a fost favorabilă pentru mine, m-am simţit bine, nu mi-a fost frică de nici un adversar. Poate doar de francezul Tamgho, care avea un 17,98 metri, departe de noi toţi. Dar într-un concurs poţi obţine, ca mine acum, un Season Best şi în condiţii grele“, a spus Marian Oprea, care a mai cucerit medalia de argint şi la JO de la Atena, din 2004, şi a fost medaliat cu bronz la Mondiale, având în palmares şi un bronz european, câştigat chiar la ediţia precedentă, de la Goteborg, din 2006.
La 400 de metri garduri şi 800 de metri masculin, sportivii noştri, Attila Csongor, respectiv Cristian Vorovenci, s-au oprit în semifinale, cu rezultate bune pentru ei (51’98/100 şi 1’48’88/100), dar insuficiente pentru accederea în finale la un concurs de un asemenea nivel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU