8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDupă 21 de ani, victorie!

După 21 de ani, victorie!

Steaua – Universitatea Craiova
Stadion
„Steaua“, sâmbătă, ora 20.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Steaua:
Tătăruşanu – Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici – D. Stoica – Nicoliţă, Păcurar, Răduţ, Tănase – B. Stancu. Antrenor: Victor Piţurcă.
Universitatea: Silviu Lung jr. – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă – Bărboianu, Dilevski- Prepeliţă, Gargorov, M. Costea – Dina. Antrenor: Aurel Ţicleanu.
Vor arbitra: Marius Avram – Ioan Onicaş, Mircea Orbuleţ.

În acest sezon, sub bagheta noului antrenor, Ţicleanu, oltenii au ridicat ştacheta şi promit un meci mare sâmbătă. Ultima victorie a Universităţii Craiova în Ghencea s-a petrecut în noiembrie 1989.

În acest început de campionat, Craiova a debutat în forţă, meci acasă (la Turnu Severin), cu campioana CFR Cluj, iar în etapa a II-a, alt derbi: cu noua echipă a Stelei, una remodelată de managerul Victor Piţurcă în această vară. Disputa din Ghencea se anunţă chiar aprigă, mai mult ca altădată de când este Mititelu finanţator. Pare banal spus, dar încleşterea din această rundă este foarte importantă pentru viitorul celor două echipe, atât „Piţi“ cât şi Aurel Ţicleanu având obligaţii asumate şi faţă de suporteri, nu numai faţă de contracte.
După o absenţă destul de mare de la Steaua, „Piţi“ revine în Ghencea cu un obiectiv clar – calificarea roş-albaştrilor în Champions League, iar acest meci cu Craiova, primul acasă, a fost pregătit în detaliu de managerul oltean al „militarilor“. Este clar că Dorel Stoica şi noua lui echipă vor pune presiune pe olteni. În plus, este de aşteptat ca stadionul să fie plin, iar suporterii să devină al „12-lea“ titular al Stelei, mai ales că s-au demolat gardurile înalte din jurul terenului de joc, iar în locul lor s-au montat unele de doar 80 de centimetri, exact după modelul britanic. Cu alte cuvinte, Piţi atacă Craiova cu de toate!
Steaua nu este încă o echipă, jucătorii nou veniţi n-au dansat decât o …vară sub comanda lui Piţi, iar în meciul din prima etapă, cu nou promovata „U“ Cluj, au arătat – mai ales în prima parte – destule inexactităţi, explicabile pentru actuala etapă de închegare a formaţiei. Ţicleanu a radiografiat bine momentul actual: „Steaua are şi slăbiciuni. Important este ca noi să avem o creştere faţă de meciul cu CFR. Steaua are, în plus, o viteză faţă de CFR, de aceea şi noi trebuie să jucăm mai bine“.
Craiova se află în pragul unei mari bătălii, una grea în primul rând datorită… Craiovei pentru că echipa olteană, sub Ţicleanu, pare că a ridicat ştacheta, cum se spune, şi în acest moment toţi adversarii acordă Universităţii mult mai mult atenţie decât în sezonul trecut.

Tătăruşanu: Nu ne temem de jucătorii Craiovei

Portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a declarat că roş-albaştrii vizează victoria şi că nu se tem de nici un jucător al Universităţii Craiova. „Ne dorim foarte mult să câştigăm şi vom face tot posibilul. Nu ne temem de nimeni de la Craiova. Cred că nici ei nu se tem de vreun jucător anume de la noi“, a spus Tătăruşanu la Digi Sport. Apoi a adăugat că Steaua vrea să ia „aurul“ acestei ediţii de campionat: „Şi sezonul trecut era o atmosferă bună, dar din păcate nu am avut rezultatele pe care ni le doream. Sperăm ca anul acesta să fie mai bine. Ne dorim să câştigăm titlul“.

Fane Stoica: Steaua va avea mari probleme
cu Ştiinţa

Fost jucător şi antrenor la Universitatea şi o scurtă perioadă secund în Ghencea, Fane Stoica a spus că Universitatea a devenit o echipă puternică şi care va avea un cuvânt de spus în acest sezon. „Cred că sâmbătă, în Ghencea, va fi un meci frumos. Mi-a plăcut Ştiinţa în primul meci, cel cu CFR Cluj… A revenit, după accident, Dănănae, improvizaţia cu Ciucă n-a fost rea. Şi-a refăcut linia de fund, cea care are un rol foarte mare, au doi închizători buni, Bărboianu şi Dilevski, iar de aici încolo sunt alţi jucători buni. Prepeliţă, chiar bulgarul Gargorov – un mijlocaş rapid, Mihai Costea şi ceilalţi. În concluzie, Ştiinţa este mai echilibrată decât în sezonul trecut. Ce va fi în Ghencea? Orice s-ar întâmpla, eu tot cu Craiova ţin, chiar dacă la Steaua este acum antrenor «fratele meu, Geană» (Neagoe, n.r.)! Cum spuneam, mi-a plăcut Ştiinţa. Sunt puternici şi foarte buni la jocul aerian, motiv pentru care sper să înscrie chiar şi din fazele fixe ofensive oricui, inclusiv în Ghencea. Cred că Steaua va avea mari probleme cu Craiova. Şi o ultimă remarcă, de ordin general: Universitatea va primi foarte puţine goluri în acest campionat“, a punctat „Mourinho“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII