6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUnirea şi Zenit s-au anihilat reciproc

Unirea şi Zenit s-au anihilat reciproc

Remiza albă înregistrată în partida disputată marţi seară, pe stadionul „Steaua“, lasă deschisă lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

În manşa întâi a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, vicecampioana României, Unirea Urziceni, a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat marţi seară, pe stadionul „Steaua“ din Bucureşti, în compania formaţiei ruse Zenit Sankt Petersburg. Din minutul 36, Unirea Urziceni a jucat în inferioritate numerică, după eliminarea mijlocaşului Răzvan Pădureţu. Meciul retur va avea loc miercuri, 4 august, de la ora 19.30, la Sankt Petersburg.

Antrenorii, nemulţumiţi de rezultat

La conferinţa de presă susţinută la finalul partidei, antrenorul „lupilor din Bărăgan“, Roni Levi, a spus că echipa sa a jucat bine tactic, însă şansele de calificare în faza următoare sunt destul de mici. „Au fost multe lucruri care m-au nemulţumit, dar mai ales rezultatul. Am făcut un bun joc tactic, chiar dacă nu a fost plăcut ochiului. Eliminarea lui Pădureţu a schimbat cursul jocului. Înainte de meci, le spusesem jucătorilor că, dacă stau bine în teren şi la pauză este 0-0, e un rezultat bun, iar în a doua repriză încercăm să atacăm şi să îi surprindem. Dar în zece oameni a fost mai greu să îi surprindem. În ceea ce o priveşte pe Zenit, aceasta nu m-a surprins cu nimic. Este o echipă foarte bună, iar returul va fi foarte dificil. Dacă o vom elimina, va fi o surpriză. Nu avem prea multe şanse, dar îi vom surprinde pe ruşi la ei acasă. Zenit va trebui să fie atentă, pentru că un gol ar putea-o deranja. Va fi un meci interesant“, a spus tehnicianul israelian.
La rândul său, antrenorul italian al echipei Zenit Sankt Petersburg, Luciano Spalletti, a spus că jucătorii săi se puteau impune în partida de la Bucureşti dacă se concentrau mai mult în faza de finalizare. „Băieţii mei au jucat bine, dar s-au precipitat în anumite situaţii, iar din acest motiv nu am reuşit să câştigăm. Oricum, vom face totul pentru a obţine victoria în partida retur“, a menţionat Spalletti.

Incidente între suporteri

La partida de pe stadionul din Ghencea au asistat peste 10.000 de spectatori, dintre care aproximativ 150 de suporteri ai formaţiei oaspete, aceştia din urmă fiind recalcitranţi. În minutul 83 al meciului, suporterii echipei Zenit, prezenţi la Peluza Sud a stadionului, au aruncat cu o torţă spre fanii români din aceeaşi zonă a arenei, aceştia ripostând şi aruncând cu scaune. Timp de câteva secunde, fanii celor două echipe au aruncat cu scaune dintr-o parte în alta, însă conflictul a fost aplanat după intervenţia stewarzilor.

Liga Campionilor, turul 3 preliminar
Rezultatele înregistrate în partidele disputate, marţi, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor: Omonia Nicosia (Cipru) – Red Bull Salzburg (Austria) 1-1, Litex Loveci (Bulgaria) – MSK Zilina (Slovacia) 1-1, Unirea Urziceni (România) – Zenit Sankt Petersburg (Rusia) 0-0, Dinamo Kiev (Ucraina) – Gent (Belgia) 3-0, Sparta Praga (Cehia) – Lech Poznan (Polonia) 1-0, The New Saints FC (Ţara Galilor) – Anderlecht Bruxelles (Belgia) 1-3. Celelalte partide din această fază a competiţiei s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS