11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaul şi Guti au plecat de la Real Madrid

Raul şi Guti au plecat de la Real Madrid

Clubul Real Madrid a confirmat transferul emblematicului atacant Raul Gonzales Blanco la echipa germană Schalke 04, după 16 ani petrecuţi la echipa din capitala Spaniei. Raul, care are 33 de ani, este legitimat la Real Madrid din 1994. El a câştigat cu formaţia madrilenă de şase ori campionatul Spaniei şi de trei ori Liga Campionilor, a evoluat în 740 de meciuri pentru „galactici“ şi a înscris 323 de goluri.
Clubul din capitala Spaniei a organizat ieri o ceremonie pe stadionul „Santiago Bernabeu“ pentru a saluta plecarea lui Raul, care a fost continuată cu o conferinţă de presă în prezenţa directorului general al „galacticilor“, Jorge Valdano. Cotidianul german Bild a notat săptămâna trecută că Raul Gonzalez Blanco a semnat un contract pe doi ani cu gruparea FC Schalke 04 Gelsenkirchen.
Alt veteran al clubului, mijlocaşul Guti, care are 33 de ani, a anunţat în weekendul trecut că va părăsi clubul după aproape 26 de ani petrecuţi la club, din care 15 la prima echipă. Al doilea căpitan al „galacticilor“ mai avea contract cu Real Madrid pentru încă un sezon, însă a decis să se despartă de clubul la care a ajuns în 1985, când avea doar nouă ani. Guti va semna cu Beşiktaş un contract valabil trei ani, perioadă în care care va primi zece milioane de euro.
Atât Raul, cât şi Guti nu au mai fost doriţi la Real Madrid de noul antrenor Jose Mourinho. Imediat după ce a semnat contractul cu clubul din capitala Spaniei, tehnicianul lusitan i-a anunţat pe cei doi veterani că nu fac parte din planurile sale. „Fiecare jucător trebuie să fie onest cu el şi cu echipa. De aceea susţin că Raul şi Guti merită să fie fericiţi, însă pot fi fericiţi la o altă formaţie“, a spus Mourinho.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS