17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorin Goian infirmă divorţul de Palermo

Dorin Goian infirmă divorţul de Palermo

Fundaşul român susţine că diriguitorii grupării siciliene l-au asigurat că nu-l vor ceda sub formă de împrumut la altă formaţie.

Presa italiană a scris în ultima vreme că fundaşul român Dorin Goian are zilele numărate la Palermo. Conform ziariştilor peninsulari, evoluţiile din sezonul trecut ale internaţionalului român nu i-au mulţumit pe conducătorii grupării siciliene, care ar fi dispuşi să-l cedeze la altă echipă.
Se pare că directorul sportiv Walter Sabatini a negociat în secret cu mai multe formaţii împrumutul lui Dorin Goian, însă salariul destul de mare pe care îl are românul este un impediment important în realizarea tranzacţiei. Fundaşul transferat în urmă cu un an de la Steaua are un salariu de 550.000 de euro.
Walter Sabatini a negat că negociază o despărţire de jucătorul român şi susţine că acesta va continua să evolueze pentru echipa siciliană şi în sezonul următor. „Goian va rămâne. E un băiat bun, care a făcut o singură eroare importantă în acest sezon, la partida dezastruoasă cu Catania“, a spus directorul sportiv al grupării siciliene.
Dorin Goian a ajuns la Palermo în vara lui 2009 şi a evoluat în 14 partide în sezonul recent încheiat, în 12 dintre acestea fiind titular. Fundaşul român, care s-a transferat sezonul precedent la US Palermo de la Steaua, a mai evoluat la Foresta Fălticeni, Ceahlăul Piatra Neamţ şi FCM Bacău.

„Doar ziarele m-au transferat“

Dorind să infirme zvonurile conform cărora se va despărţi în această vară de Plermo, Dorin Goian a organizat la începutul acestei săptămâni o conferinţă de presă. El a spus că, în ciuda tuturor dificultăţilor, a reuşit să se adapteze fotbalului italian în primul sezon după transferul de la Steaua şi speră că anul competiţional care urmează să fie mai bun pentru el. Internaţionalul român a adăugat că nu-l interesează ce scrie presa despre el şi despre eventualitatea unui
transfer de la Palermo. „Eu nu sunt tipul care se uită în ziare. Despre transferul meu de la Palermo s-a scris doar în ziare, dar directorul sportiv Sabatini, cu care am vorbit, nu mi-a zis niciodată aşa ceva. E normal ca primul meu an să fie mai dificil, dar sper că anul acesta situaţia să devină mai bună“, a spus Goian.

„Serie A e mai valoroasă decât Liga 1“

Dorin Goian speră să răsplătească încrederea suporterilor prin evoluţii cât mai bune şi susţine că s-a adaptat mai greu în Italia deoarece Serie A este mult mai valoroasă decât Liga 1. „Suporterii echipei Palermo sunt speciali. Atunci când stadionul e plin fac o atmosferă foarte frumoasă. Eu cred că toată lumea are încredere în mine, sper ca jocul meu să răsplătească această încredere. Am conştientizat că fotbalul italian e diferit de cel românesc din punct de vedere al valorii. Serie A e mult mai valoroasă decât campionatul românesc. În Italia sunt jucători foarte buni, era normal să fie puţin mai dificilă adaptarea, dar acum m-am obişnuit. Sper ca anul acesta să fie mai bun“, a explicat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS