13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Lopes: Dinamo va regreta

David Lopes: Dinamo va regreta

Exilat în 2003 de Mourinho la Porto II, fundaşul brazilian David Lopes este ultima achiziţie a Universităţii Craiova.

Brazilianul David Júnior Lopes a ales să joace pentru Universitatea Craiova, cu toate că a negociat şi cu Steaua şi Dinamo. Potrivit site-ului prosport.ro, jucătorul brazilian ar fi semnat marţi seară târziu un contract cu gruparea alb-albastră, valabil doi ani, urmând să primească un salariu de 120.000 de euro pe an. Dorinţa lui Lopes este aceea de a-l face pe Cristi Borcea (Dinamo) să regrete că nu a fost mai ferm la negocieri. „Sunt sigur că toţi cei de la Craiova vor fi încântaţi de mine. Sper că Dinamo va regreta că nu m-a luat când a avut ocazia“, a spus Lopes.
Brazilianul de 28 de ani – pe care i-a împlinit luni, 19 iulie – şi 1,85 m înălţime poate evolua atât ca fundaş stânga, cât şi ca fundaş central. Prin plecarea lui Bălace, Lopes va evolua, după toate probabilităţile, ca fundaş stânga.

Carieră interesantă

În cariera sa, David Lopes a evoluat la formaţiile Atletico Paranaense (Brazilia), FC Porto (Portugalia), Iraty SC (Brazilia), NK Osijek (Croaţia), Terek Groznyi (Rusia) şi, ultima oară, la Cordoba (Spania), în Segunda Division. La Cordoba, el a jucat doar în prima parte a campionatului, în care a fost titular de bază şi a înscris un gol, cu Villareal B. Din cauza faptului că a refuzat prelungirea contractului cu clubul spaniol, sud-americanul a bifat doar 35 de minute în ultimele şase luni, în partida Cordoba – Real Sociedad, disputată pe 27 martie. A făcut parte din lotul lui Porto, pregătit de Jose Mourinho în sezonul 2003-2004, când lusitanii au câştigat Liga Campionilor, dar nu a evoluat în prima echipă deoarece Mourinho l-a exilat la formaţia secundă a lui Porto, neputându-se astfel bucura de cucerirea Ligii Campionilor 2004.
Lopes este apreciat de Gică Craioveanu ca fiind un fotbalist cu calităţi deosebite: „David Lopes este un fundaş foarte puternic, un colos care ştie jocul. Face faţă fără nici o problemă la echipele cu pretenţii din Liga I“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII