10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpalletti respectă vicecampioana României

Spalletti respectă vicecampioana României

Antrenorul italian al echipei Zenit Sankt Petersburg a spus că ar face o mare greşeală dacă ar subestima formaţia Unirea Urziceni, adversara din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Italianul Luciano Spalletti (foto), antrenorul echipei Zenit Sankt Petersburg, a spus că ar face o mare greşeală dacă ar subestima formaţia Unirea Urziceni, adversara din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Vicecampioana României va juca prima manşă pe teren propriu, la 27 iulie, în timp ce returul se va disputa pe 4 august. „Cu orice echipă am fi căzut, era suficient de puternică. A-i subestima pe adversari, inclusiv echipa română, ar fi o mare greşeală. Unirea are patru-şase jucători de mare valoare. Atacul, unul de forţă, e condus de Bilaşco şi de Semedo. Contează mai puţin că începem în deplasare, deşi, dacă ar fi fost să aleg, şi eu mi-aş fi dorit să-i întâlnim pe terenul lor în primul meci“, a spus Spalletti.
Dacă Spalletti a părut că deţine unele informaţii despre echipa ialomiţeană, în schimb, unul dintre secunzii săi, Nikolai Vorobiev, a fost în afara subiectului, caracterizând fotbalul din România ca fiind „brutal şi dur“, în timp ce jocul Unirii Urziceni l-a asemănat cu cel practicat de formaţiile din Bulgaria şi din Republica Moldova. „Fotbalul românesc a fost asociat cu brutalitatea, cu jocul dur, cu antijocul, iar echipele din această regiune sunt adversari de evitat. Sper că nu este cazul Unirii. Stilul său este similar cu al echipelor moldoveneşti sau bulgăreşti. Practică un fotbal tehnic, controlează bine mingea. Îi vom studia cu atenţie. Unirea arată un fotbal bun nu numai în campionat, ci şi în Europa“, a spus Vorobiev.

Zenit ia în serios
disputa cu Unirea

Şi directorul general al clubului Zenit Sankt Petersburg, Maksim Mitrofanov, îi acordă respectul cuvenit vicecampioanei României, acesta susţinând că Unirea Urziceni este una dintre cele mai puternice echipe din România şi un adversar redutabil. „Zenit tratează întotdeauna foarte serios orice adversar, aşa că nu am avut nici o preferinţă la tragerea la sorţi. În această fază a Ligii Campionilor nu pot fi echipe slabe. Unirea e una dintre cele mai puternice echipe din România, plus că are experienţe pozitive în această competiţie. Cu toate acestea, suntem încrezători în calificare. Primul nostru ţel este să ajungem în grupele Ligii Campionilor, unde să avem o comportare bună“, a spus Mitrofanov.

Spalletti are lot valoros

Zenit Sankt Petersburg, echipa finanţată de „colosul“ Gazprom, a acces în Liga Campionilor după ce a ocupat poziţia a treia în sezonul trecut, cu 54 de puncte, la nouă puncte în urma campioanei Rubin Kazan.
Printre vedetele echipei lui Luciano Spalletti se numără portarul Viaceslav Malafeev, fundaşul Alexander Aniukov, mijlocaşii Vladimir Bistrov şi Igor Denisov, atacantul Alexander Kerjakov, toţi internaţionali ruşi, fundaşul Fernando Meira şi mijlocaşul Danny, ambii portughezi, mijlocaşul italian Alessandro Rosina şi atacantul sârb Danko Lazovici.
Să remarcăm că Zenit Sankt Petersburg l-a achiziţionat, la începutul acestei săptămâni, de la Rubin Kazan, pe atacantul Alexander Buharov. Vârful de 25 de ani a semnat un contract valabil pe patru ani cu formaţia pregătită de Luciano Spalletti. Buharov are şi o selecţie în prima reprezentativă a Rusiei, pentru care a evoluat în octombrie 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU